I söndags firades sinnesromässa i Landeryd.
vi spridde ut oss ganska väl med ungefär "en hockeyklubba mellan oss"
 

 
 
Förbön anbefalles särskilt i dessa tider.
För att kunna sprida ut oss så mycket som möjligt firas gudstjänsterna framöver i Långaryds kyrka.
Helen
Terminsmaterialet vi använder med tisdagsklubben heter Lukasgatan. Det handlar om olika personer som möter Jesus. De får varsitt hus på väggen i källaren.
 
 
På Jungfru Marie bebådelsedag ledde konfirmanderna gudstjänsten i Långaryd.
 

 
 
Johan Wallentin Holm vår nye församlingsassistent fick agera Samuel i dagens drama. Efter att pojken hade väckt profeten flera gånger på natten lyckades Gud få kontakt direkt med honom. Samuels ord: tala herre, din tjänare hör får inspirera oss att lyssna oavsett ålder. lyssna både till Gud och till varandra.

I församlingshemmet bjöd konfirmandföräldrarna på våfflor.
Tack till er alla!
Helen
Glad påsk önskar Matilda Mus och Åsa Åsna!
 
V 14
Sön 5/4 10:00 Palmsöndagsgudstjänst Långaryds kyrka(OBS! Vi flyttar alla gudstjänster till Långaryds större kyrka så vi kan sprida ut oss), Mia & Regina
 
V 15
Mån 6/4 18:30 Passionsandakt i Långaryds församlingshem, Mia & Regina
Tors 9/4 19:00 Skärtorsdagsmässa Långaryds kyrka, Mia & Regina
Fre 10/4 15:00 Långfredagsgudstjänst i Långaryds kyrka, Mia & Regina
Lör 11/4 23:30 Påsknattsmässa i Långaryds kyrka, Mia & Petter
Sön 12/4 10:00 Påskgudstjänst i Långaryds kyrka, Mia, Regina, Anna-Karin, kören
 
V 16
Mån 13/4 14:00 Gudstjänst i Långaryds kyrka, Mia & Regina
Sön 19/4 18:00 Sinnesromässa i Långaryds kyrka, Björn & Regina
Vi har nu kommit till 5:e söndagen i fastan och temat är försonaren. Vi firar denna söndag med sinnesromässa i Landeryds kyrka kl 18. Du som av olika skäl inte kan komma, tänd gärna ett ljus och läs med i texterna och be.
Texterna är hämtade från 4 Moseboken  21:4-9, 1 Johannesbrevet 1:8-2:2 samt Johannesevangeliet 3:11-21.  
De ord jag särskilt tar till mig är Jesu ord där han säger: Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv.
Dessa ord, som innehåller hela evangeliet i sig, känns väldigt trösterika och viktiga i den situation vi nu befinner oss i.
Låt oss be med dagens bön:Försoningens Gud, vi tackar dig som sände din Son för att räddavärlden. Av din kärlek lever vi. Omslut oss med din barmhärtighet och hjälp oss att ta emot din nåd. I Jesu namn. Amen.
Oavsett om vi ses eller ej vill jag önska dig en fin söndag. Mvh Mia
Oron för coronaviruset är stor bland många av oss, och då tänker jag att det är extra viktigt att leta efter det som är positivt. Så här kommer lite ljusglimtar från mig. 
Först ut kommer det vackra vädret och folkhälsomyndigheten uppmanar ju att vi går ut o rör oss, om än med det så kallade säkerhetsavståndet, och visst inbjuder vädret till att vara ute! Så ut och njut! På mina promenader med hundarna Molly och Afrodite har jag hört sjungande fåglar, sett citronfjärilar leka, hittat påskliljor och tussilago och känt den omisskänneroliga vårdoften av gödsel!
I min arbetsvecka har jag fått fira mässa, haft kontakt med en massa fina människor via samtal ansikte mot ansikte, via telefon, sms, mail och messenger(tur det finns många alternativ i dessa tider), besökt Långaryds förskola och fått besök av förskoleklassen i Landeryd där jag fått berätta om påsken och idag ska jag träffa sommarkonfirmander och så klart står påsken på schemat och det blir även en påskäggsjakt! I tisdags hade vi tisdagsklubben och bara 6 barn kom, men de blev desto gladare för nu fick de äta hur mycket korv med bröd som de ville och efter andakt där vi läste om Jesu intåg i Jerusalem fick även de gå på påskäggsjakt och eftersom de var så få fick de 4 godisar var!
Ja det är viktigt att se de små ljusglimtarna i tillvaron! 
Och på tal om ljus så är kyrkorna öppna dagtid så  att du som vill kan gå in, tända ett ljus, odla bönens trädgård som vår biskop Fredrik så poetiskt uttrycker det och fira din egen andakt. Från och med nästa vecka kommer det finnas lite utställningar i kyrkorna.
Så låt oss tillsammans fortsätta sprida kärlek, omtanke och glädje så gott vi kan. 
Och självklart finns Anna-Karin och jag tillgängliga för samtal och jag kommer gärna ut med sockenbudet o h firar nattvard hemma med dig som inte kan komma till kyrkan.
Kram på er alla från Mia
V 13
Tis 24/3 17-19 Barnverksamhet i Landeryd
Sön 29/3 18:00 Sinnesromässa Landeryd, Mia & Regina
 
V 14
Ons 1/4 14:20-16 Juniorer Landeryd
Sön 10:00 Gudstjänst Landeryd, Mia & Regina. Den planerade gudstjänsten där vi delar ut Barnens Bibel och dopänglar skjuts upp till 17/5.
 
Flera av våra  verksamheter är i nuläget inställda och framflyttade. Även förändringar i det som står här ovan kan ske med kort varsel beroende på hur läget utvecklas. Vi får hjälpas åt och be för vår värld
I nuläget är det många som inte bör lämna sitt hem för att delta i samhället och det betyder, hur smärtsamt det än att skriva, att gudstjänsten inte kan besökas för en del. Så därför vill jag dela med mig lite inför morgondagens gudstjänst. Kl 10 ringer Långaryds kyrkklockor och mässan börjar med att vi går in i procession. Följande psalmer kommer sjungas: 703, 481, 89 o 398. Vi kommer även sjunga Glory från Ung psalm.
Söndagens tema är Guds mäktiga verk och det är Jungru Marie bebådelsedag. Texterna är Första Samuelsboken 2-1-10, Kolosserbrevet 1:15-20, Lukasevangeliet 1:26-38 samt 1:46-55. Dagens psaltarpsalm är 147:7-15.
Du som vill dela gudstjänstgemenskapen men inte kan komma till kyrkan, tänd ett ljus kl 10(eller när det passar dig) och läs texterna och be Herrens bön och välsignelsen.
Gud välsigne dig! Mia 
 
Tillhör du riskgruppen eller är sjuk och behöver hjälp med att handla? Ring kommunens servicecenter på 0345-18000 så sänder de vidare tillkorkande ocv andra ideella organisationer som står redo att handla och lämna ut mat. Tillsammans är vi starka! 
 Vår biskop sänder ut mail till oss med förhållningslinjer samt uppmuntrande ord i en för många svår situation. 
Fredrik uppmanar oss till förbön för varandra och berättar att han ständigt bär oss alla i sina böner.
Han uppmuntrar till öppna kyrkor för enskild andakt och ljuständning och som ni vet är våra kyrkor öppna för detta under dagtid. Vi kommer i nuläget att fortsätta inbjuda till gudstjänster men givetvis gäller samma regler som i samhället i övrigt, att den som är sjuk ska hålla sig hemma. Det är viktigt att vi ,som alltid i ofärdstider, fortsätter ringa i kyrkklockorna och vara ett hoppets tecken. 
Många av våra verksamheter är inte igång just nu ocv därför kan det vara gott att veta att vi som personal finns tillgängliga för samtal via telefon och i de sammanhang det går, även ansikte mot ansikte. Vi hjälper även gärna dig/er som tillhör riskgruppen eller är sjuk med inköp av mat. Hör i så fall av dig/er till Mia ocv Anna-Karin.
Sköt om dig/er! Vi ber för varandra och vår värld ocv glömmer inte heller våra mindre lyckligt lottade bröder och systrar världen över som, trots rådande coronasituation här, ändå har det ännu värre, med brist på mat och annat som vi har i överflöd. Kram på er alla från Mia 
Bössinsamlingen utanför ICA och Coop 9107 kronor(bössor och swish) Tack till alla som hjälpte till och ett särskilt tack till de duktiga juniorerna.
Livsloppet: Eftermiddagen började med en härlig gudstjänst med Bibeläventyret, härlig körsång och barn som hjälpte till på olika sätt. Några valde att gå hem efter gudstjänsten men på promenad och våfflor deltog drygt 60 personer. Det gräddades 130 våfflor. Riktiga vikingar i Långaryds församling. Man bangade inte för att ge sig ut i regnet och blåsten( en del Startkort fick skrivas om innan dragningen för de var alldeles blöta). Även här fick vi hjälp av duktiga juniorer på bemannade stationer. Totalt sålde vi 80 Startkort.
Vinnare på startkorten var:
1) Poncho ” Olles dotter”  Therese Borg
2) Supertea ”Hälsomixen”. Per Dahlström
3) Lunch för 2 personer ”Mammas”. Pelle Johansson
4) Blomma ”Olanders blommor och ting”  Theodor Paredes
5) Schampo, balsam ”Maries hårsalong”. Rosa Svedenborg
6) Schampo ”Hälsomixen”. Ann-MarieAxelsson
7) Blomma ”Olanders blommor och ting”. Patrik Roos
8) Höna  Elsy Andersson , Åker
9) Blomma ”Olanders blommor och ting”  Ida Andersson
10) Schampo ”Hälsomixen”  Lennart Ohlsson
11) Blomma ”Olanders blommor och ting”. Ricky Burton
12) Ljus och skål  Rune Svensson
13) Blomma ”Olanders blommor och ting”  Birgitta Svensson, Kråkeryd
14) Schampo ”Hälsomixen”  Adam Åkesson
15) Blomma ”Olanders blommor och ting” Frida Lorentzon
Behållningen på Livsloppet med försäljning av Startkort och våfflor blev 7098 kronor.
Så det fantastiska resultatet blev 16 205 kronor. Et stort TACK till alla som bidragit för att göra Världen lite rättvisare.
Internationella kommittén i Långaryds församling
På grund av risken för coronavirusets spridning har kyrkorådet o kyrkoherden fattat beslutet om att tills vidare ställa in pastoratets soppluncher, våffelcafe, god gemenskap, modeutställning samt gudstjänster på Malmagården o Höstro.
I övrigt är verksamheten igång och gudstjänster firas som vanligt.
Det är alltså ingen sopplunch i Landeryd torsdagen 19/3!
 
Förra söndagen på internationella kvinnodagen fick vi fira gudstjänst i Långaryd.
Texten handlar om en kvinna som bröt mot alla gamla normer för att visa sin kärlek till Jesus genom att hälla den dyrbara nardusbalsamen över hans huvud. Lärjungarna tycker hon slösar men Jesus menar att hon förbereder hans begravning. För detta ska hon bli ihågkommen i alla tider.
I Landeryd var det på tredje söndagen u fastan gudstjänst för stora och små. Många medverkade!
Kyrkokören och barnkören, juniorer och Tisdagsklubben och alla sköna kyrkobesökare!
Efteråt var det dags för Livsloppet! En jättebra tipspromenad där man inte behöver kunna svaren för att vinna!
I församlingshemmet doftade det ljuvligt av...
Just det - våfflor!
 
Folket lät sig väl smaka!
Mums Annelie!
Och Juniorerna och Tisdagsklubben hade jobbat med barnkonventionen och allas lika värde!
 
 
Fina vinster hade skänkts!
Mia hade med sig en jättebibel till kyrkan. Ur den plockade hon den gammaltestamentliga berättelsen om en kung som inte ville lyssna på profeten utan tillbad avgudar.
Samuel fick spela kung, Marwa var profeten Elia, Ellen var hennes tjänare och Masoud var korpen som kom till profeten med mat under hungersnöden.
 
Tack, tack till alla som kom och hjälpte världen att bli en  lite bättre plats att bo på!
 
/Helen
 
KOMPLETTERING FRÅN KATARINA ANGÅENDE INSAMLINGEN:
 Bössinsamlingen utanför ICA och Coop 9107 kronor(bössor och swish) Tack till alla som hjälpte till och ett särskilt tack till de duktiga juniorerna.
Livsloppet: Eftermiddagen började med en härlig gudstjänst med Bibeläventyret, härlig körsång och barn som hjälpte till på olika sätt. Några valde att gå hem efter gudstjänsten men på promenad och våfflor deltog drygt 60 personer. Det gräddades 130 våfflor. Riktiga vikingar i Långaryds församling. Man bangade inte för att ge sig ut i regnet och blåsten( en del Startkort fick skrivas om innan dragningen för de var alldeles blöta). Även här fick vi hjälp av duktiga juniorer på bemannade stationer. Totalt sålde vi 80 Startkort.
Vinnare på startkorten var:
1) Poncho ” Olles dotter”  Therese Borg
2) Supertea ”Hälsomixen”. Per Dahlström
3) Lunch för 2 personer ”Mammas”. Pelle Johansson
4) Blomma ”Olanders blommor och ting”  Theodor Paredes
5) Schampo, balsam ”Maries hårsalong”. Rosa Svedenborg
6) Schampo ”Hälsomixen”. Ann-MarieAxelsson
7) Blomma ”Olanders blommor och ting”. Patrik Roos
8) Höna  Elsy Andersson , Åker
9) Blomma ”Olanders blommor och ting”  Ida Andersson
10) Schampo ”Hälsomixen”  Lennart Ohlsson
11) Blomma ”Olanders blommor och ting”. Ricky Burton
12) Ljus och skål  Rune Svensson
13) Blomma ”Olanders blommor och ting”  Birgitta Svensson, Kråkeryd
14) Schampo ”Hälsomixen”  Adam Åkesson
15) Blomma ”Olanders blommor och ting” Frida Lorentzon
Behållningen på Livsloppet med försäljning av Startkort och våfflor blev 7098 kronor.
Så det fantastiska resultatet blev 16 205 kronor. Et stort TACK till alla som bidragit för att göra Världen lite rättvisare.
Internationella kommittén i Långaryds församling
 
 
 
 
 
 
V 11
Tis 10/3 17-19 Barnverksamhet Landeryd
Ons 11/3 14:30 Mässa Höstro, Mia & Regina
Tors 12/3 19:00 körövning
12-13/3 Bössinsamling ICA o COOP till förmån för fasteinsamlingen
Sön 15/5 15:00 Gudstjänst för små & stora, Landeryds kyrka. Mia mfl medverkar samt kören och barnen. Efteråt går vi tipspromenad Livsloppet och äter våfflor, allt till förmån för fasteinsamlingen.
 
V 12
Mån 16/3 18:30 Bibelsamtal Långaryd
Tis 17/3 19:00 Syförening i Landeryd
Ons 18/3 18:30 Passionsandakt Landeryds församlingshem.
Tors 19/3 12:00 Sopplunch Landeryd.
19:00 körövning
Sön 22/3 10:00 Mässa Långaryd, Mia och församlingens konfirmander. Efteråt kyrkkaffe o lotteri till förmån för fasteinsamlingen
 
 
 
 
 
 
Första söndagen i fastan med temat prövningens stund fick vi mötas till en underbar stund.
Charlotte Polsson på saxofon och Carl Persson på slagverk var tillsammans med vår egen Regina med oss i Landeryds kyrka.
 
Musik sprungen ur svår kamp varvat med goda tankar...
 
Och så andakten:
 
 
 
 Och så fick vi ge oss ut i kvällsmörkret gnolandes "Oh when the saints"...
 
/Helen