Nu ikväll har kören haft sin sista övning för denna terminen. Vi "provsmakade" på det vi ska öva in till hösten och framföra för alla som vill komma och lyssna till oss 8/11. Efter detta drog vi oss till Mammas för att äta en mycket god middag med efterrätt och fortsätta vår goda gemenskap på detta vis. Naturligtvis tackades vår körledare Regina med en sommarblomma och vi tillönskades alla en god sommar av vår nya ordförande Annelie.
En trevlig kväll som fick avsluta en härlig vårtermin! Alla körsångare hälsas välkomna tillbaka till hösten och vi har plats för ännu fler sångsugna!
Mia
I dag åkte stor & liten på utflykt till Ingrid och Kenneth Haraldsson, Ekenäs, Broaryd för att få titta på alla djuren. Det var ett glatt gäng mammor, barn, en församlingspedagog och en präst som intog gården i varma kläder.
 
Vi började hos fåren. Om ni tittar noga så ser ni en års lammunge mitt bland alla barnen. Den stod så snällt och lät sig klappas och barnen sjung Bä bä vita lamm. Fast efter ett tag ville den tillbaka till sin mamma och blev då smidigt upplyft av Frida och tillbaka lämnad till de övriga fåren. 
Sen kollade vi på korna, ankorna, hundarna och de två stora kaninerna som fick gräs att mumsa på.
Vi besökte hönsen, och fick titta på kycklingarna som kläckts igår. Sen var det dags för hästbesök och här ser vi hur Ingrid matar Experia och Lady.
Två ursöta små kattungar fick vi också bekanta oss med. Behöver jag säga att de blev barnens favorit! Den andra busungen befinner sig bakom den röda tunnan, som de roade sig med att springa runt.
Kalvar finns det så klart också på gården och här bekantar sig Petter med en av dem.
När vi tittat på alla dessa fina djur och sett den stora traktorn också blev vi inbjudna i huset där vi bjöds på supergott fika: hembakat bröd, grova ringar, chokladsnitt och rabarberkaka! Stort tack till Ingrid och Frida som ordnat det så fint för oss!
Mia
 
I måndags var det annandag pingst och då var vi ett gott gäng som samlades för att fira lovsångsmässa tillsammans i Landeryd. Efter mässan hade vi bjudit in de frivilliga i Unnaryd och Landeryd, som gör ett enormt arbete med att hjälpa våra asylsökande vänner med både det ena och det andra, till en liten sammankomst. Anna-Karin hade bakat goda pajer och till efterrätt blev det något som somrigt som glass och frukt och jordgubbar! Det blev inte en terminsavslutning, för detta viktiga arbete tar inte sommaruppehåll men väl en härlig kväll där vi fick tillfälle att tacka för allt gott arbete. Du kanske också vill hjälpa till? Kontakta Anna-Karin.
Missa inte heller café Träffpunkten i Landeryd på måndagar eller vår lilla second hand butik till vilken du kan lämna in kläder.
Mia
 
Måndagen den 25/5 Annandag Pingst
Landeryds kyrka kl 19.00
Lovsångsmässa, Mia.
 
Torsdag 28/5
Landeryds församlingshem kl 09.30
Stor och Liten
 
Landeryds församlingshem kl 18.30 OBS! TIDEN!
Kyrkokören övar
 
Söndagen den 31/5 Heliga Trefaldighetsdag
Långaryds kyrka k 18.00
Sinnesromässa, Mia.
 
VÄLKOMMEN!
På pingstdagens kväll var det dags för kyrkokörens traditionella sommarkonsert.
Här är hela gänget i gång under ledning av Regina Burton!
 
Duktiga musiker hade de också med sig!
Här ett kärt återseende i form av harpisten Gloria Joyce Burt. En fantastisk kvinna och ett fantastiskt instrument!
Här är ännu en fantastisk kvinna och musiker! (Även om det inte känns så länge sedan vi sist hade glädjen att lyssma till Lena Carlberg Nielsen.)
Något som är så fint med vår kyrkokör är att det känns som om alla är beredda på, och har kapacitet att kliva fram som solister. Här är det Ola och Anne-Marie som sjunger för oss!
Mia var också beredd på, och hade kapacitet att ge oss en fin andakt!
Efter avslutad gudstjänst tågade kyrkokören ut och fortsatte sjunga på kyrkbacken. 
Något får oss att ana att de upplevde det som lite kyligt?!
Tittar man på hur kyrkbesökarna var klädda så förstår man att de var bättre rustade för utevistelse denna pingstdagskväll. (Och ändå frös de nog lite...)
 
/Karina
Som sol om våren stiger 
i makt mot himlens höjd 
och all naturen viger 
till livets nya fröjd, 
i själens riken Anden 
går fram med vårens bud: 
nu brister alla banden, 
nu skapar livets Gud. 

Som elden guldet renar, 

så Andens helga glöd 
med själen sig förenar, 
vår synd blir glömd och död. 
O salighet och fruktan, 
när Anden kommer när! 
O nåderika tuktan, 
o eld, som allt förtär! 

Vad intet öga spanar, 

vad intet öra hör, 
vad ingen tanke anar, 
när Anden hjärtat rör, 
ur djupen uppenbaras, 
från höjden stiger ner: 
Guds hemlighet förklaras, 
och tvivel är ej mer. 
(Sv. Ps. 162)
 
Ni som varit med här på bloggen ett tag minns kanske min glädje och mina blogginlägg förra våren då mitt kastanjeträd blommade för allra första gången.
 
Och nu är det dags igen.
Och tänk, i år är knopparna ännu fler!
 
Jag kan inte räkna dem,
jag som varit nöjd med en endaste. 
 
Åt mig har givits ännu en vår,
ännu en kastanjeblomning.
 
Det är precis som med nåden!
Det räcker och blir över.
  
 
Och med lite vemod tänker jag på den gamle mannen som förra våren, stödd på sin rollator, noga följde knopparnas utveckling på det där trädet.
 
Jag hoppas att det finns blommande kastanjer i himlen.
 
/Karina
 
 
Det enda jag vet det är att nåden räcker,
att Kristi blod min synd, min skuld betäcker.
Det enda jag har att lita till en gång,
det är Guds nåd, Guds gränslösa nåd.
(Lydia Lithell)
Min predikan på söndagen före Pingst. Den utgår bland annat från Johannes 15:26–16:4 och Romarbrevet 8:16–18
 
”Jag menar att våra lidanden i denna tid ingenting betyder mot den härlighet som ska uppenbaras och bli vår.” skriver Paulus. Det är inte enkelt att vara människa och idag blir vi påminda om det i texterna. Både i Romarbrevet och evangelietexten kan vi ana jobbiga saker. Prövningar.
 
Och det är kanske inte så konstigt för evangelietexten är en del av Jesus avskedstal på skärtorsdagsnatten, efter att han har sagt att Judas ska förråda och Petrus ska förneka. Och mitt i det säger Jesus att han inte alltid ska vara hos lärjungarna. Inte på det sättet som de är vana vid i alla fall.
 
Men Jesus ska sända Hjälparen, den heliga Anden, till dem. Och de ska bli modiga och våga berätta om Jesus.
 
Vem är egentligen den heliga Anden? Jo, Anden är när vi möter Gud som en känsla. Gud som tröstar oss, ger oss mod och idéer, bokstavligen inspiration. Det är Anden som gör att en gudstjänst blir mer än ord och musik. När vi hör Gud prata med oss i något vi läser, det någon säger eller i en känsla, då är det Anden som hjälper oss att höra. Då är det hon som talar.
 
Ibland gör Anden storslagna saker. När hon kommer till de rädda lärjungarna på Pingstdagen blir de plötsligt modiga, då vågar de berätta om Jesus. Då är de inte rädda längre, trots att de blev uteslutna ur synagogorna och de som dödade dem trodde sig bära fram ett offer till Gud. Och ändå vittnade de.
 
Det är nog i prövningarna som vi kan höra Guds Ande bäst. Det är då vi behöver henne som mest.
 
Och jag tror att det är ett av evangelierna idag, ett av de glada budskapen – att vi aldrig är ensamma i prövningarna. Det betyder inte att det blir enkelt. Det betyder inte att du inte måste arbeta för det du vill uppnå. Men det betyder just det, att du aldrig är ensam.
 
Det finns en berättelse i Gamla testamentet om när Gud kallar Mose, när Mose får uppdraget att befria Israels barn från Egypten. Och Mose säger att han inte kan. Han kan inte leda. Han kan inte tala inför folk. Och Gud försöker övertala honom, men Mose tycker att Gud ska be någon annan. ”Då blev Herren vred på honom och sade: ’Du har ju din bror Aron, leviten. Han kan tala, det vet jag. Han är redan på väg för att möta dig, och han blir glad att få se dig.’” (2 Mos 4:14) För Gud kände Mose och han känner oss. Han har redan förberett och saker faller på plats. Aron är redan på väg. Och jag tycker att det finns något fruktansvärt befriande i den berättelsen. När vi får en omöjlig uppgift, när vi tvivlar på oss själva, då är Aron redan på väg. Hjälpen kommer. Hjälparen kommer.
 
Vid kyndelsmäss så predikade Mia och sa att det är ett glapp på fyrahundra år mellan Gamla testamentets profeter och Hanna, Sackarias, Symeon och de andra talar profetiskt när Jesus har fötts. Som att Gud är tyst i fyrahundra år. Och jag kunde inte låta bli att spinna vidare på det när jag predikade på personalmässan onsdagen efter. För inte är Gud tyst – frågan är bara om det är någon lyssnar.
 
Mia sa efteråt att Gud förstås inte var overksam under de där fyrahundra åren. Men han kanske verkade på andra sätt. Är det en slump att Jesus föddes i ett stort imperium sammanbundet av bra vägar och där många hade ett gemensamt språk? Eller är det kanske så att Gud i det tysta såg till att det fanns infrastruktur för evangeliet? Så att allt redan var förberett? Någon hade redan dragit fiberkablarna, och det var inte Bo i Remma.
 
Ofta tycker jag att saker faller på plats. Man velar mellan olika vägar, ber Gud att leda och plötsligt faller det på plats. Som om Någon har förberett i det tysta.
 
Jag skulle ju bli lärare, det har jag vetat länge. Och jag var säker på det under hela lärarutbildningen. Så tog jag min examen och plötsligt var vi ett nytt pastorat. Ett nytt pastorat som behövde en församlingspedagog. Som om Någon hade förberett i det tysta.
 
För att höra Andens röst behöver vi söka stillheten. I gudstjänsten, i bönen, vid lukekorgen i landet, på en vårpromenad. På retreatgården Wettershus har de fina promenadstigar och fyndiga, tänkvärda små skyltar. Vid en liten trappa i skogen (som jag råkade gå upp för) står det ”trappa ner”. Efteråt sammanfattade jag den promenaden med att jag ”Gick upp för en trappa ner – saker går upp för en när man trappar ner.” Och det tror jag är en av bönens hemligheter. I stillheten kan vi höra Guds röst.
 
Lite efter dagens epistel skriver Paulus: ”Anden stöder oss i vår svaghet. Vi vet ju inte hur vår bön egentligen bör vara, men Anden vädjar för oss med rop utan ord, och han som utforskar våra hjärtan vet vad Anden menar, eftersom Anden vädjar för de heliga så som Gud vill.” (Rom 8:26–27) Det är tungt att be ibland. Man vet inte vad man vill, hur man ska be. Och plötsligt mitt i tårarna kommer en känsla av att det ordnar sig. Man vet vilken väg som är den rätta. Då har Hjälparen, Guds Ande, kommit.
 
När jag skummade igenom episteltexten, ”den härlighet som skall uppenbaras och bli vår”, läste jag det först som att ”det blir vår”. Som när knoppar som brister, luften blir ljum och ett stilla regn. Och det är förstås helt fel, det är inte om våren texten handlar. Men ändå hänger de orden kvar och jag tror att det är just så Anden kommer till oss. Som när våren bryter igenom och det som bara var pinnar och grenar plötsligt får liv. Som en hälsning från Gud i en felläsning som man inte kan glömma. Stillsamt, subtilt och alldeles underbart. Det gäller bara att öppna hjärtat och ta emot.
 
Jesus sa: ”Jag skall be Fadern, och han skall ge er en annan hjälpare, som skall vara hos er för alltid: sanningens ande. […] Jag skall inte lämna er ensamma, jag skall komma till er. […] Frid lämnar jag kvar åt er, min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Känn ingen oro och tappa inte modet.” (Joh 14:16–18, 27)
 
Du är aldrig ensam, Anden är med dig och leder dig. Hon finns där. I det stilla, enkla, vardagliga. Det är bara att lyssna.
 
Amen
 
fred och kärlek!
Petter
Anden, Apostlar, Efterföljelse, Guds barn, Petter Bäckman, Pingst, Predikan, Wettershus, retreat,
Det spelar nog ingen roll hur gamla vi än blir, när våren kommer förundras vi över hur grönt det blir.
 
Och vi frågar oss om det verkligen var så här förra året?
Vi är på något sätt lika nyfödda som våren, förundrade och häpna över Guds skapelse, som om vi såg den för allra första gången.
Och våra liv är lite som en liljekonvaljestängel. 
Får vi bara lite värme så öppnar vi upp och visar den skatt vi bär inom oss.
 
/Karina
 
Den som är i Kristus är alltså en ny skapelse, det gamla är förbi, något nytt har kommit. 
(2 Kor 5:17)
Måndag den 18/5
Café Träffpunkten i Landeryds församlingshem kl 9.30
 
Bibelstudium i Långaryds församlingshem kl 19.00, Jens.
 
Tisdag 19/5
Promenadgruppen träffas i Landeryds församlingshem kl 9.30
 
Torsdag 21/5
Stor och Liten i Långaryds församlingshem kl 9.30
 
Kyrkokören övar i Landeryds församlingshem kl 19.00
 
Söndag 24/5 Pingstdagen
Musikgudstjänst i Långaryds kyrka kl 18.00, Mia
Kyrkokörens vårkonsert "Vid sommarens grind".
 
Måndag 25/5 Annandag Pingst
Lovsångsmässa i Landeryds kyrka kl 19.00, Mia
 
VARMT VÄLKOMNA TILL VÅRA AKTIVITETER!
På söndagen före pingst firade vi förmiddagsgudstjänst i Landeryds kyrka, ledd av Petter.
Regina sjöng och spelade och hon hade fin hjälp av Rebecka i sången!
Petter anammade en av vår vänförsamlings traditioner då han innan postludiet uppmanade oss att sjunga och hurra för Katarina som fyller år just i dag! Och det ställde vi förstås gärna upp på!
Efteråt bjöds det på kyrkfika i församlingshemmet!
Bordet blev välfyllt!
 
Söndagen före pingst handlar om den hjälpare som är på väg och Petter predikade jättefint om detta. Jag hoppas vi får läsa hans predikan här inom kort!
 
Visst är det fint att tänka att vi inte är ensamma, aldrig någonsin. Hjälpen och trösten är på väg.
 
/Karina
 
Oj, vilken intensiv lördag det blev för Mia och Regina!
På förmiddagen var det 2 dop i Långaryds kyrka då vi fick välkomna Hampus Karlsson och Astrid Andersson i Guds stora familj!
 
Och på eftermiddagen var det inte mindre än 2 vigslar i Landeryds kyrka! Detta måste vara ganska unikt och det kan ibland gå flera år mellan tillfällena men i lördags slumpade det sig alltså så!
 
Den första vigseln var mellan Linnea Philip och Tobias Somero och den andra var mellan Annelie Algerbo och Göran Karlsson.
 
Eftersom jag var bjuden på det sistnämnda bröllopet och dessutom fick brudparets tillåtelse att publicera några bilder från vigseln så får du här se hur fina de var!
 
Annelies dotter Josefine sjöng vackert för oss!
Den där vigselringen skulle hittas i den djupa innerfickan...
Mia ber för ringen och äktenskapet.
Här säger Annelie något fint till Göran.
Visst ser han nöjd ut?!
Två av de finaste människor jag känner har fått hitta hem hos varandra.
Den här bilden blev tyvärr lite suddig men det är lite roligt att se hus Annelie och Göran verkligen anstränger sig för att börja gå i takt till utgångsmusiken!
(Som för övrigt bestod av Gunnar Viklunds "Vi ska gå hand i hand"!)
 
 
Vi ber om Guds välsignelse över dopbarnen och brudparen.
Amen.
 
/Karina
 
Minns du än hur det var, när vi möttes du och jag?
Du var allting för mig, för jag såg ju bara dig
Å jag kände med ens, det är dig jag vill ha
Å jag minns än de orden jag sa: 

Vi ska gå hand i hand genom livet du och jag
Om det händer ibland att vi lessnar någon dag
Ska vi trösta varann, det är så det ska va´
Vi ska gå hand i hand du och jag

Jag kan se än idag
Hur vi gick där du och jag
Upp för altarets gång å med orgelbrus och sång
När vi vigdes och prästen välsignat oss två
Kan jag minnas vad jag tänkte då 

Vi ska gå hand i hand genom livet du och jag
Om det händer ibland att vi lessnar någon dag
Ska vi trösta varann, det är så det ska va´
Vi ska gå hand i hand du och jag 

Efter åren som gått 
Har jag lärt mig och förstått
Att där lyckan ska bo
Finns det kärlek, hopp och tro
För vi älskar varann
Och har det så bra
Och vi följer de orden jag sa: 

Vi ska gå hand i hand genom livet du och jag
Om det händer ibland att vi lessnar någon dag
Ska vi trösta varann, det är så det ska va´
Vi ska gå hand i hand du och jag
 
Denna otroligt vackra Kristi himmelsfärds morgon fick vi samlas till friluftsgudstjänst i de vackra ekbackarna i Norra Remma. Närmare bestämt hos Ylva och Christer Johansson.
Kan en gudstjänstlokal bli vackrare?
Och här ser ni "kyrkbänkarna"!
Ylva och Lise-Lotte hade ordnat jättegott kyrkfika. Det fiffigaste var att det man betalade går direkt till vår vänförsamling i El Salvador! Snacka om att kunna fika med gott samvete!
Stärkta till både kropp och själ var det dags att ta sig an förmiddagens utmaning: En pilgrimsvandring på de gamla Remmabornas kyrkväg till Långaryds kyrka!
Fantastisk ciceron och guide på denna vandring var allas vår Bertil Holmén!
Herre, visa mig din väg och gör mig villig att vandra den.
(Den heliga Birgittas (och vår!) pilgrimsbön.)
Den allra besvärligaste delen av vandringen, som gick över både ris och en mosse kunde man välja att avstå från att gå och istället hålla sig till skogsvägen. Men några hjältar, som dessutom hade bra på fötterna, gick även den delen!
Vi gick genom trollska skogar!
Här kom vi fram till "Ögonkällan".
Bertil berättade om den gamle kyrkvaktmästaren som hämtade vatten här och delade ut till gudstjänstbesökare som hade ögonbesvär. När kyrkvaktmästaren blev till åren så tyckte han att det var lite besvärligt att gå ända hit efter vatten så då tog han vatten hemifrån istället...
Jag vet inte om Bo i Remma har några bekymmer med sina ögon men han ville VÄLDIGT gärna nå ner till det där vattnet. Tyvärr misslyckades han trots sitt heroiska försök!
Och pilgrimshunden Embla var förstås med. Denna lilla hund formligen älskar att vandra med en stor flock människor och sällskapar än den ena, än den andra under hela vandringen!
 
Den här gången hade hon förstärkning av ytterligare 2 hundar!
21 tvåfotade vandrare var också med (Och jo, vi fick med oss Bo hem också!)
Och så öppnade sig landskapet och vi anar Långaryds kyrka där framme i soldiset. Det kändes riktigt högtidligt och det är lätt att förstå känslan hos de pilgrimmer som efter en lång vandring når exempelvis Santiago de Compostela.
Det är vackert i Långaryd om våren.
Trötta och nöjda efter 7 km vandring samlade vi ihop oss utanför församlingshemmet innan det var dags att bli transporterad tillbaka till Remma där bilarna väntade. Jag tror föresten att någon valde att gå samma väg tillbaka igen istället.
 
Vill du följa med oss på pilgrimsvandring? En ny chans kommer den 13 september då vi går från kyrkan till Hokhult.
 
/Karina
 
Må din väg gå dig till mötes.
Må vinden vara din vän.
Må solen värma din kind.
Må regnet vattna själens jord.
Och tills vi möts igen -
må Gud hålla dig i sin hand.
(Irländsk bön)
 
 
 
 
 
I dag var det sista tillfället för juniorerna och tisdagsklubben den här terminen. Juniorerna(barn i mellanstadiet) hade valt att vi skulle åka och fiska. Så trots att vädret var så där blev det fiskeutflykt. Killarna cyklade och tjejerna åkte med Regina och mig. Totalt fick vi upp 3 abborrar. Hugo fick upp den största, det är den på bilden, och Axel fick hjälpa till att ta loss den och lägga tillbaka. Linnea och Joel fick också upp varsin, som Axel la tillbaka. Själv lyckades jag fiska upp ett löv! Inte så illa för en vegetarian, men det la jag tillbaka själv! Efter fiskandet kände några sig manade att ta ett dopp. Ledarna gjorde det dock inte, utan vi var de enda som hela tiden hade på regnkläder! Sen samlades vi för god fika i församlingshemmet och läste klart boken För att du är du, som handlar om att vi är skapade av Gud, att vi duger och är värdefulla oavsett om vi har en massa prylar eller ej.

Efter juniorerna tog barnkören vid och därefter tisdagsklubben. Här käkade vi korv på längden och tvären(ja, inte jag så klart) och så åt vi kakor! Sen tog lekandet vid. På bild nummer 3 ser ni hur de två lagen "tävlar" mot varandra i leken Familjen Olsson, som går till så att alla fått en roll i familjen och så berättar Helen en saga om familjen Olsson och när ens roll nämns gäller det att springa runt alla andra så fort som möjligt. Sen blev det klädrace, som ni ser här. Det gällde att fort få på sig en massa fina kläder som Helen tagit med och springa en stäcka, av med dem, i kassen igen och så tog näste i laget vid. Kan meddela att Helen och Regina vann över Rebecca och mig, så vi vill ha revansch! Efter allt lekande lugnade vi ner oss med sången Amen, tände våra böneljus och så läste jag klart berättelsen om Josef och hans 11 bröder och hur de till slut försonades med varandra. Därefter bad vi för det som är kvar av vårterminen och för sommarlovet. Det kändes som om en fin termin fick ett värdigt och bra avslut genom denna dag. Till hösten startar vi upp vår barnverksamhet igen men innan dess blir det pastoratsläger i Jälluntofta!
Vid tangentbordet, Mia
 
Jag har varit på retreatgården Wettershus och jobbat i helgen, därför blev det tyvärr inga bloggbilder från vår församlings friluftsgudstjänst vid Skärsjön. (Men rapporterna talar entydigt om en fin om än lite kall eftermiddag där vid sjön!)
 
Och jag fick en fin helg på mitt håll, på den plats som blivit ett av mina jordiska hem.
Där, strax ovanför Vätterbranten, med utsikt över hela Visingsö och halva Östergötland, fick jag sitta en stund i frihetens gunga.
Fick känna mig som ett lekande barn i min Faders trädgård.
Fri att vara den jag är.
 
Varken mer eller mindre.
 
Ibland har vi så lätt för att knyta ihop oss.
Rädda att släppa in.
Rädda att öppna upp.
Rädda för det vi kan ge.
Rädda för det vi kan få.
 
Det är då vi kan sätta oss i frihetens gunga.
Den som någon hängt upp där inne i oss.
Den som väntar på att vi ska svinga oss i den.
Den som gör oss fria att vara de vi är.
 
Varken mer eller mindre.
 
/Karina
 
 
Guds kärlek är som stranden och som gräset,
är vind och vidd och ett oändligt hem.
Vi frihet fick att bo där, gå och komma,
att säga "ja" till Gud och säga "nej".
Guds kärlek är som stranden och som gräset,
är vind och vidd och ett oändligt hem.

Vi vill den frihet där vi är oss själva,
den frihet vi kan göra något av,
som ej är tomhet men en rymd för drömmar,
en jord där träd och blommor kan slå rot.
Guds kärlek är som stranden och som gräset,
är vind och vidd och ett oändligt hem.
(A. Frostensson)
 
Wettershus,
Tisdagen den 12 maj
Landeryds församlingshem:
Juniorer kl 14.30-15.30
Ungdomskör kl 15.30-16.30
Barnkör kl 17.00-17.30
Tisdagsklubb kl 17.30-19.00
 
Torsdagen den 14 maj
Kristi himmelsfärds dag
 Gökotta kl 8.00 hos Ylva och Christer Johansson i Norra Remma, Mia.
Ta med stol och fikakorg! (Fika finns även att köpa!)
Efter gökottan (ca kl 9) pilgrimsvandrar vi till Långaryds kyrka (7 km). Bilar tillbaka till Remma kommer att ordnas.
 
Söndagen den 17 maj
Söndagen före Pingst
Gudstjänst i Landeryds kyrka kl 10.00, Petter.
Kyrkfika
I tisdags var det dags för vårruset i Halmstad. Förutom en hel hop med andra kvinnor i olika åldrar så hade kyrkan ett lag bestående av Mia, Anna-Karin, Mette, Pia och Regina som höll i kameran. Josefin var också med men då hon glömt sina löparskor hemma fick hon göra en akututryckning till en skoaffär, och kom därför ej med på bilden. Men var inte oroliga, hon hann komma innan det drog igång!
Vädret, som varit så grått och regnigt här hemma, var riktigt bra i Halmstad, så det blev en höjdarkväll. Först när vi ätit klart vår picknick började det att regna, och då gjorde det ju inget!
Mia
Så här års är det lätt att vara hoppfull.
När vi hittar knopp på jordgubbsplantorna är det inte svårt att föreställa sig de där röda bären när deras tid kommer. Och vi vet hur smaken kommer att fylla oss med sommar.
 
På samma sätt är det nog med himlen och det som väntar där.
 
/Karina
 
 
Välsignad är vår herre Jesu Kristi Gud och fader.
I sin stora barmhärtighet har han fött oss på nytt till ett
levande hopp genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda,
till ett arv som inte kan förstöras, fläckas eller vissna och
som väntar på er i himlen. Ty Guds makt beskyddar er
genom tron fram till den frälsning som finns beredd att
uppenbaras i den sista tiden.
(1 Pet 1:3-5)

Ja det har han, Andreas, kantor med huvudansvar för Unnaryds församling. Andreas har nu ikväll besökt församlingskåren i Landeryds församlingshem där vi fått lära känna Andreas lite mer. Han tog oss med på sin livsresa och gjorde lite nedslag här och var. Det var ett mycket trevligt program som även innehöll olika psalmer, gamla såväl som nya. Men hur var det nu med strängarna? Jo att Andreas är kantor, det visste vi ju redan och numera vet vi även att det musikaliska intresset började redan i småbarns åldern, då Andreas inte satt i kyrkbänken, utan han stod på knä på golvet så att kyrkbänken fick utgöra hans orgel och så spelade han med i alla psalmer! Men Andreas är inte "bara" kantor, på bordet ser ni olika symboler för sånt som är viktigt för honom. Han har arbetat som bagare, kommit på fjärde plats i SM i ostkaketillverkning och är medlem i Ostkakans vänner, arbetat med allt inom restaurangbranschen, är utbildad verkstads snickare, har sytt kläder och vävt mycket och prövat andra textilkonstformer, arbetar som konstnär och har haft flera utställningar, har arbetat inom hemtjänsten och inom demensvården, har en halv examen som arbetsterapeut, och jag har säkert glömt en del av vad denne tusenkonstnär har hittat på! Och med tanke på att Andreas strax är 50 så har han ju många år framför sig på att utforska nya sidor hos sig själv, som vi med spänning får följa! Och vi är glada och tacksamma att Andreas är hos oss som kantor i Hyltebruks pastorat, och att vi fått lära känna denna glada och öppna person som är Andreas lite bättre här ikväll. Mia
Måndag 4/5
Café Träffunkten i Landeryds församlingshem kl 9.30-11.30
 
Församlingskåren träffas i Landeryds församlingshem kl 19.00
 
Tisdag 5/5
Promenadgruppen träffas i Landeryds församlingshem kl 09.30
 
Torsdag 7/5
Stor och liten i Långaryds församlingshem kl 9.30-11.30
 
Kyrkokören övar i Landeryds församlingshem kl 19.00
 
Söndag 10/5
Familjegudstjänst vid Skärsjön kl 15.00, Mia.
Korvgrillning och kanotpaddling, ta med något att sitta på.
Skyltar från Långaryds kyrka
 
VÄLKOMNA!
 
 
På måndag, 4/5, är det församlingskårens majträff! Vi träffas kl 19 i Landeryds församlingshem för att ha trevligt tillsammans och lära känna Andreas, kantor i Unnaryd, ännu bättre och kanske får vi sjunga något ihop med honom. Gott fika utlovas också av Polly och Jens! Alla är välkomna, antingen man är medlem eller ej! Och ja, det ska vara i Landeryd, det var en viss präst som sjabblade till det i predikoturerna igen, ber om ursäkt.
Guds välsignelse över er alla och den kommande veckan! Mia
I tisdags träffades juniorerna(barn i mellanstadiet) och förutom fika, andakt och lek tillverkades fina böntavlor att ta med hem. På bilden syns Alice, Sama och Julia.Efter juniorerna var det tisdagsklubben och där har Karina redan lagt ut lite bilder på oss när vi gjorde fina ansiktsmasker under ledning av Rebecka. Det var kul men lite kladdigt och det tog tid att städa upp, men det gick för sen fortsatte kvällen med sista 3XT för treminen.
 
Det blev femkamp och här syns 2 av deltagarna när de kämpar för fullt med klädracet! För inte nog med att man ska klä ut sig, man  ska ha en boll också!
Härr pustar de ut, innan det blev dags för goda varma baugetter och sallad, följt av kaffe och kaka och fina samtal. Till hösten fortsätter vi och som vanligt är tjejer i alla åldrar välkomna! Mia och Anna-Karin
Oj, vad tiden går, vi är redan inne i maj och fick i dag fira den femte söndagen i påsktiden med "Att växa i tro" som dagens tema.
 I Långaryds kyrka firade vi Söndagsmässa på förmiddagen. Bo predikade, Susanne spelade och...
Torbjörn Lindroth sjöng!
 
Efter gudstjänsten fikade vi tillsammans längst ner i kyrkan. Mia hade bakat fantastiskt goda kakor åt oss!
Efter att ha fått dela denna stund, nattvard och gemenskap fick vi åter ge oss ut i den vackra majdagen.
 
/Karina
 
O Guds kärlek, dina höjder
ingen jordisk kärlek når.
Kom och tag din boning bland oss,
fast det här är trångt och lågt.

Jesus gränslös är din frälsning,
den barmhartighet du ger.
Kom och var hos dem som ängslas.
Bara du kan ge oss fred.

Dig skall vi välsigna, tjäna
såsom dina änglar gör,
tacka , bedja, återspegla
i vårt liv din kärleks glöd.

Skapelsen skall nå fulländing
genom oss och våra liv,
när vi tar emot den frälsning
som förvandlar oss till dig.

Vi från klarhet går mot klarhet,
tills vi famnas av ditt ljus
i förkossad gråt , i salig
lovsång inför dig, o Gud.
(Ch. Wesley)
 
Så har årets upplaga av kyrkokörens första majfirande i Landeryds NTO-lokal gått av stapeln. För vilken gång i ordningen är det väl inte längre någon som vet!
Till en början ser det ju ut att vara ett firande av det vanliga slaget. Ett sådant som hålls i många små samhällen runt om i vårt land.
En kör som sjunger de där vackra vårsångerna vi längtat efter att få höra, Hurrarop för våren och så förstås Nationalsången. Precis som på andra ställen!
 
Men sedan, efter att alla gått in i lokalen och fått köpa lotter och hunnit fika då blir det lite mer speciellt och kanske rent av unikt?
Det fina husbandet tog plats...
..och galenskapen släpptes lös! 
Årets körspex hade någon sorts "fordonstema". Jag kan inte riktigt redogöra för det men vansinnigt roligt blev det!
Det här stiliga paret var på väg till Långaryds marknad tror jag.
Och här var det flickor (?) bak i bilen! 
Jag tror minsann att det bor en raggare i Annelie Good Erlandsson. Kolla frisyren!
Och vad som bor i Mia kan man ju bara spekulera i ;)
Men hon fick förstås snart sällskap i galenskapen!
Hmmm, var det någon som sa galna kosjukan?
Här har vi ju den där raggaren igen!!
 
Och så sjöngs det om "Sateliter" och då illustrerades det så här konstnärligt!
Husvagnssemester!
Med jämna mellanrum avbröts det hela av denna nitiska konstapel som ville göra nykterhetskontroller.
 
Och till sist ett par bilder på några snygga "moves" från finalnumret.
 
Du kan ju gissa om det var Roy och Rogers mack det handlade om?!
 
Ja men hur snyggt?!
 
Än en gång har dessa underbara och modiga människor bjudit på sig själva och gett oss välbehövlig träning av våra skrattmuskler!
 
Ett stort och varmt Tack till alla i kyrkokören. Vi gillar er!
 
/Karina