På Jungfru Marie bebådelsedag firade vi familjegudstjänst i Landeryds kyrka.
Som du ser så har platsen framför vår vackra Maria-skulptur prytts med hennes alldeles egen blomma, Liljan.
Som alltid när det är familjegudstjänst i Landeryds kyrka så höll sig kyrkmusen Matilda framme och la sig i det som hände!
Barnen framförde en musikal (eller MUS-ikal som Matilda säger) om de tre träden. Den kan sammanfattas som att livet inte alltid blir som vi tror och hoppas men att det kan bli bra ändå.
Här är hela ensemblen med och sjunger!
(Det är lite svårt att fotografera i det vackert flödande solljuset...)
Efter gudstjänsten var det "Livsloppet" med tipspromenad och lotteri. Och självklart var det kyrkfika med våfflor som gänget i Internationella gruppen hade gräddat!
Lite fakta om Livsloppet:
53 personer (inklusive barn) gick tipspromenaden, 63 startkort såldes till en summa av 3 050 kr.

Våffelfikat inbringade 940 kronor

Vinnarne i utlottningen på startkorten blev:

1. Scarf, Klädhörnan.  Elisabeth Bengtsson

2. Presentkort Mammas Elisabeth Bengtsson

3. Vetevärmare Hälsomixen Eva Svensson

4. Ljusdekorationer Olanders Mia S Wigelsbo

5. Schampo Maries hårsalong. Lisbeth Larsson

6. Scarf Olles dotter Ann- Britt Gustavsson

7. Getingfångare Olanders Katarina Åkesson

8. Hälsomixen Hälsomixen Anette Magnusson

9. Scarf Klädhörnan Rune Svensson

10. Ljusdekoration Olanders Therese Borg

11. Schampo Hälsomixen Helen Skoogh

 

Och sist men inte minst kunde man klura på hur långa medlemmarna i Internationella gruppen är tillsammans?!! (Alltså Lisbeth Larsson, Bo Larsson, Annelie Algerbo Carlsson och Katarina Åkesson)

Svaret är:6,78 meter.

Ett stort och varmt Tack till Internationella gruppen och alla som sponsrade med vinster! Ett stort Tack till dig som generöst betalade startkort och våfflor!

Hela behållningen går förstås till årets fastekampanj!

/Karina

Årets Bössinsamling till Fasteaktionen gav 6756 kronor. Ett stort TACK till Birgitta E, Elvi och Ragnar, Gunnel G, Jens, Aino, Bo Gunnar och Mia som hjälpte till att stå.

Internationella kommittén i Långaryds församling (genom Katarina Åkesson)

Jag ber verkligen om ursäkt (speciellt till Jens) för att bilden hamnar på fel håll... Jag har ingen förklaring till detta fenomen, bilden som Katarina skickade var på rätt håll!!
 
Vi får väl bara acceptera att vi inte alltid förstår tekniken...Du kanske kan luta huvudet lite åt vänster när du betraktar bilden :) /Karina
 
Så här under fastan brukar vi stå med fastebössorna och samla pengar utanför Konsum och ICA i Hylte. Pengarna går till Svenska kyrkans internationella arbete och temat är "Allas rätt till mat!". Varje bidrag, litet som stort, är välkommet! Tors 23/3 står vi kl 14-18, samma tid på fredagen och på lördagen hittar du oss mellan kl 10-12! Hoppas vi ses!
I tisdags gjorde juniorerna fina påskkransar.
De var mycket koncentrerade och resultaten blev jättefina!
Sen fick de inviga de nya spelen som köpts in! Det blev en lyckad eftermiddag! Mia
 
I går kväll, söndag, hade Långaryds församling bjudit in till musikgudstjänst med Tomas Boström och vår duktiga kyrkokör!
Tomas Boström är sångförfattare, trubadur och metodistpastor och under söndagseftermiddagen jobbade han och kören tillsammans med finslipning inför kvällens musikgudstjänst!
Kl 18 var det så dags!
Det var fantastiskt vackra arrangemang av Tomas visskatt som vi fick ta del av! Tomas framförde också ett antal av de sånger av Leonard Cohen som han har översatt till svenska, bland annat "Halleluja" och "Susanna".
Tomas har ett sätt att framföra sina sånger och "mellanprata" så att man bara vill höra mer!
Jag tror att du som var med under musikgudstjänsten förstår vad jag menar!!
 
/Karina
 

Jag tror på en Gud, en enda, en konstnär som målar liv.
Så tar han ett ord och formar en evighet inuti.

Jag tror på en Gud, en enda, ett gudabarn, mänskoson.
Med kärleken vill han öppna en evighet inifrån.

Jag tror på en Gud, en enda, en Ande, mysterium
som andas i evigheten och öppnar mitt inre rum.

                                              T. Boström

Och så har då vårens församlingsfrukost i Landeryds församlingshem gått av stapeln! 
Den här bilden, på frukostgäster som förser sig från bordet, ser ungefär likadan ut varje gång. Det är möjligen gästerna som förändras något...
Vi har ju alltid den frukost som serveras på retreatgården Wettershus som inspiration och det innebär mycket grönsaker och frukt samt det "berömda" Wettershusbrödet!
Här ser vi några av gästerna runt borden! Jag tog även en bild på gästerna som satt på "andra sidan" men det vackra solskenet utanför gjorde att den bilden blev lite för mörk...
Vi var i alla fall totalt ca 45 personer som samlades denna vårmorgon!
Och så hade vi förstås en alldeles speciell gäst som talade och sjöng för oss!
Ända från Gotland hade Tomas Boström rest för att besöka oss i Landeryd och Långaryd. Tomas är metodistpastor, psalmförfattare (psalm 711), trubadur och sångförfattare! Ovanpå allt detta är han en alldeles fantastisk berättare! Allt detta fuick en trollbunden åhörarskara ta del av!!!
 
Som vanligt vid våra församlingsfrukostar så går behållningen till vår vänförsamling i El Salvador. Denna morgon inbringade inträden och lotteriförsälning lite drygt 6 000 kr!!
Tack till Katarina för hjälp med lotterier och disk! Tack Inger för all hjälp i köket!
 
Tack till alla er andra som kom och var med!!
 
/Helen & Karina
Nästa vecka tar vi ett krafttag för att bidra till en bättre värld! 23-25/3 står frivilliga utanför ICA och Konsum i Hylte och skramlar med bössorna för att samla in pengar till Svenska kyrkans internationella arbete. På söndagen 26/3 firar vi gudstjänst för stora och små kl 15 i Landeryd och därefter går vi Livsloppet, svarar på frågorna och deltar sen i en utlottning med fina skänkta gåvor från olika lokala företag och så äter vi våfflor, allt till förmån för internationella arbetet. Fre 24/3 kan du lämna in kläder och skor i Långaryds församlingshem kl 17-19 och på lördagen kl 09-12. Detta förs sen till Erikshjälpen som ser till att allt kommer till glädje och nytta.
Kom och var med i församlingens arbete för en rättvisare och bättre värld och må samtidigt gott själv!