Ingen har väl missat att Bo efter många år av fin tjänst som kyrkoherde nu har slutat och att vår nye kyrkoherde har börjat. Gunnar Åkesson heter han, så ja, det finns ett mönster! Precis som biskoparna i Linköpings stift heter Martin kombinerar vi här i Hyltebruks pastorat Gunnar eller Bo eller Åkesson! Den 12/7 är Gunnars första gudstjänst i vår församling och om vi kan, vilket vi alla hoppas, dra igång våra grupper till hösten är du välkommen att lära känna Gunnar bättre när han kommer till församlingskåren 7/9 för att berätta om sig själv. Så vi säger tack till Bo och välkommen till Gunnar!
V 22 Mån 25/5 09:30 promenadgrupp Landeryd Ons 27/5 14:20 juniorer, 19:00 församlingsrådet Sön 31/5 18:00 Sinnesromässa Långaryds kyrka, Mia och Regina. V 23 Mån 1/6 09:30 promenadgrupp Landeryd, 18:30 Mässa i all enkelhet Långaryds kyrka, Mia och Regina. Sön 7/6 18:00 Musik i sommarkvällen med Pia och Johan, Långaryds kyrka. Andakt Björn. Obs! Max 50 i kyrkan inklusive musiker och tjänstgörande!
Vi har en mångårig tradition i vår församling att ha gökotta (friluftsgudstjänst) på Kristi himmelsfärds dag. Men eftersom vädret är lite opålitligt och vi i Coronatider inte vill tränga in oss i en lada vid regn, valde vi att redan från början bestämma att gökottan på Kristi himmelsfärd skulle hållas i Långaryds kyrka.
Jag vet inte om det finns en kyrka som passar bättre för att fira Kristi himmelsfärd än just Långaryds? Den vackra målningen i korvalvet beskrivet händelsen och lärjungarnas olika reaktioner.
Rebecca sjöng vackert för oss!
Några av oss valde att ge oss ut på vandring efter gudstjänsten. Det var en sagolikt vacker förmiddag vid Jansberg! /Karina
Nu finns det en vandring kring Frälsarkransen i Långaryds kyrka och en kring de åtta ädelstenarna i helgonets krona i Landeryd. Kyrkorna är öppna dagtid för enskild andakt, ljuständning o de ovan beskrivna vandringarna. Skattjakten för församlingens 4-åringar pågår i en vecka till. Välkomna!
I går avslutades tisdagsklubben för den här terminen. Vi gjorde tårtor att bjuda föräldrar och syskon på och de lät sig väl smaka på de 3 vackra o goda tårtorna. Barnen i verksamheten fick tvätta sig innan de åt macka, innan de gjorde tårtor o efteråt, så när det väl var dags för att fika på tårtorna var de så inne på detta spår att vi inte ens behövde säga till, alla tvättade sig ändå! Efter tårtorna firade vi andakt o sjöng! En trevlig kväll! Mia
I söndags var det Bönsöndagen och det firade vi med en gudstjänst i Långaryds kyrka!
Bön är inget komplicerat, det är ett samtal mellan två vänner. Och som alltid är det viktigt att inte bara prata själv, vi måste också lyssna på vad den andre har att säga.
Och känner vi ibland att det är svårt att be så är det ingen fara. Det finns alltid någon som ber för oss inför vår Fader! Det har Jesus lovat! /Karina
I dessa märkliga tider så präglade av Coronaviruset fortsätter vi att fira samtliga gudstjänster i Långaryds kyrka. Efter samtal har vi i församlingsrådet beslutat att det även gäller friluftsgudstjänster. Många gånger i samband med friluftsgudstjänster har vi fått gå in på grund av vädret och då är ingen av de lokaler vi brukar vara i tillräckligt stora utifrån rådande direktiv. Dessutom är det svårare att sprida ut sig och ändå kunna höra gudstjänsten och vi får ändå inte servera fika. Vi påminner även om att kyrkorna är öppna dagtid för egen andakt och att klockorna ringer kl 17 till uppmaning av förbön.
Vecka 20 Mån 09:30 Promenadgrupp Landeryd Ons 14:20 Juniorer Landeryd Sön 15:00 Gudstjänst Långaryds kyrka, Mia & Regina. Vecka 21 Mån 09:30 Promenadgrupp Landeryd Tis 17 Barnkör och Tisdagsklubben, terminsavslutning Tors 08:00 Gökotta i Långaryds kyrka, Mia & Regina Sön 10:00 Mässa i Långaryds kyrka, Björn & Regina
I tisdags gav vi oss ut till vindskyddet som grannarna så generöst låter oss låna. Där grillades korv, machmallows och bilar, klättrades i berg, lektes med boll och täljdes. En skön vårkväll med bara några mygg.
Plötsligt gjorde barnen ett fynd, de hittade dynamit! Eller i varje fall en plats där man förr hade förvarat sprängmedel. Spännande!!!
Vägen till livet var temat för söndagens gudstjänst
Predikan jämförde bibeln med en GPS som hjälper oss att hitta på kärlekens väg. I gudstjänsten medverkade också Jörgen Arvidsson och hans vackert medmusicerande ungdomar på fiol och trumma.
Jörgen var speciellt inbjuden för att spela på hembygdsföreningens säregna instrument psalmodikon. Den består av en enda sträng (av fårtarm) och spelas med stråke. Den är från 1800-talet och användes i klassrum där det inte fanns någon orgel.