Så här någon gång strax efter häggens blomning och i uppstarten av syrensäsongen fick vi fira en jättefin gudstjänst i Landeryds kyrka! 
Petter ledde gudstjänsten och han talade om den längtan som bor i oss alla.
En liten sångensemble från vår kyrkokör  var med och de både sjöng och spelade vackert för oss! 
Och där, längst ner i kyrkan svävar ett par små änglar nästan fritt i sin hasselgren. För varje barn som döps i kyrkan detta år hängs en ny ängel upp. I början av nästa år ordnas en dopfest och då får de döpta sina änglar att ta med hem!
Det var inte planerat för något kyrkkaffe denna söndag men det löste sig ändå! Kaffesugna gudstjänstbesökare fick igång kaffebryggaren och i frysen fanns gamla semlebullar som blev som nya av några sekunder i mikron!
 
Det viktiga är att få dela en stund. Känna att vi bär på samma våndor, funderingar och längtan. Att få fnissa lite tillsammans. 
 
/Karina 
 
Jag kommer som jag är,
har ingenting att dölja.
Du har skapat mig och 
känner mig så väl.
På vacklande ben,
men en längtan att få följa.
Du styrker mig
och leder steg för steg.
Jag vill vara här
i ditt ansikte ljus.
Låt mig präglas
och bli en bild av dig. 
Jag vill vara här,
i ditt ansikte ljus.
Reflektera ljuset ifrån dig.
       J. Strandberg 
Nu på söndag, 4/6, firar vi pilgrimsvandring i Landeryd kl 09 och därefter pilgrimsvandring alla som vill till Långaryds kyrka på gamla kyrkvägar, ca 1 mil. Medtag vatten och fika, samt bra skor. Bilar tillbaka organiseras. Alla varmt välkomna!
Kristi himmelsfärds morgon bjöd alla som tagit sig till Boarp på ett alldeles fantastiskt försommarväder. Vi satt på stolar och filtar i gräset och njöt av morgonen!
Här ser vi hela tjänstgörande gänget! Mia ledde gudstjänsten,  Mette var vaktmästare,  Regina och Anna spelade och så Ylva som var kyrkvärd! 
Kvinnor kan :)
Mia höll en alldeles fantastisk predikan där hon drog paralleller mellan utbyggnaden och tillgängligheten till internet och Guds närvaron.  Vi har gått från osäker uppkoppling via modem till höghastighetsfiber!
Och bakom oss i hagen tuggade fåren sitt gräs. Och jag tänker att vi är som dem. Om en av oss försvinner ur sikte så kommer vår Herre att leta tills han finner oss. Han vill att vi ska vara nära honom. Nu och alltid!
 
/Karina 
Jag hade turen att få följa med på juniorernas,  miniorernas och barnkörens våravslutning som hölls på Segerstad!
I den vackra försommarkvällen kunde man bland annat prova på den klassiska sporten "hästskokastning".
Det kräver en viss skicklighet och den fanns ju som du ser!
Man kunde även få bekanta sig med diverse djur. Bakom alla ryggar här finns det faktiskt en vädurskanin!
Ett jättefint traktormuseum fanns också! En av traktorerna fick man till och med provsitta! 
Självklart hade vi en grillmästare med oss!
(Där har visst skuggan av fotografen också kommit med...)
Och här väntar hungriga barn på sin korv!
 
Trötta, solvarma och med en mild doft av svinstall for vi sedan hemåt i Lundbergs buss!
 
/Karina 
 
På söndagskvällen fick vi samlas till en fantastisk musikgudstjänst i Långaryds kyrka. 
Med anledning av årets stora Lutherjubileum hade Regina, Mia och kören satt ihop ett program med texter och musik av Martin Luther!
Till sin hjälp hade de också ett gäng duktiga musiker!
Av Mia fick vi lära oss lite mer om Luther, hans liv och tankar.
Mia höll även en fantastisk andakt där hon resonerade runt bönen "Vår Fader" med just vår fader :)
 
/Karina
 
Om världen skulle gå under i morgon så skulle jag ändå plantera mitt äppelträd i dag.
                                                            M. Luther
21/5 18:00 "Musik i vårkvällen i Luthers anda" med kören och instrumentalister som framför musik av bl.a. Bach & Mendelsohn. Andakt Mia. 23/5 09:30 promenadgrupp i Landeryd. 14:10 juniorer, vi hämtar som vanligt på skolan. Ingen barnkör el ungdomskör. 16:30 barngruppernas avslutning med utflykt till Segerstad. 18:30 Luthersamtal i Långaryds församlingshem. Kvällsmacka. 24/5 14.30 gudstjänst på Höstro. 25/5 08 Gökotta hos Lars-Johan Svedberg, Boarp. Medtag kaffekorg & stol. Skylt utmed vägen. Mia Schulz Wigelsbo. 27/5 guidade bussturer med start i Långaryds kyrka. Avgång kl 10 samt 14. För info. och anmäland, kontakta Birgitta Holmén snarast.
Den syns knappt men tittar man noga så ser man hunden där mellan barnen!
Sön kl 10 Mässa i Långaryd, Bo. Tis Landeryds syförening på resa till Unnaryds kyrka, samling församlingshemmet kl 17:30. Ons kl 19 Församlingsrådet träffas i Landeryd. Tors 09:30 stor och liten i Landeryd. Kl 19 kyrkokören övar i Landeryd.
Nu i fredags samlades de flesta av Långaryds församlings juniorer(elever i mellanstadiet) i Landeryds församlingshem för ett litet läger. Vi började med tacco, sen fri lek och därefter tipspromenad i det härliga vädret. När det började skymma lite såg vi på Trolls, en mysig film om oväntad vänskap, glädje och vad sann lycka är för något. Därefter blev det aftonbön och krypa ner i sovsäckarna. På lördags morgonen efter morgonbön och frukost blev det tårttävling. När föräldrarna kom fick de rösta vilket bidrag de tyckte var vackrast, vilket visade sig vara en mycket svår uppgift. Tårtan här ovan vann med en röst och den hette "Tidig sommar".
Övriga tårtor delade på silver platsen. Här syns "# Fail".
 
"Vår tårta"
Chokladsjön. Jag kan garantera att alla 4 smakade mums!
Efter att vi fikat blev det en lite avslutning. Tack alla som bidrog till ett glatt och härligt läger! Mia 
 
Sön 7/5 kl 18:00 Sinnesromässa i Landeryd, Mia och Daryl. Tis 09:30 promenadgrupp Landeryd, kl 14.10-19 barnverksamhet Landeryd. Ons 14:30 mässa på Höstro, Mia och Regina, kl 19 Nissaryds och Norra syföreningen på vårutflykt. Tors 09:30 Stor & liten, Landeryd, kl 19 kyrkokören Landeryd.
I torsdags hade vi terminens sista sopplunch i Landeryd, men denna gången bjöd diakonigruppen oss på en härlig vårbuffe som ni ser på bilden! Jansson, sill, köttbullar, prinskorv, ädelostpaj mm! Ingen behövde gå hungrig kan jag lova! Och vi var många som hade hörsammat inbjudan!
Innan vi åt den goda efterrätten genomförde jag ett litet taltrick med hjälp av 3 medhjälpare i publiken och en kontrollant, och jag lyckades! Ni som inte var där, ni får säkert tillfälle att vara med om detta trick en annan gång!
Stort tack till vår diakonigrupp för alla goda soppluncher och vi ser fram mot att ni fortsätter till hösten, och tack till alla er som så troget vill vara med i soppans vänner!
I söndags firade vi gudstjänst i Landeryd och även då var vi många som samlades. Gudstjänsten avslutades med en sång av Per, kompad av Regina. Efteråt hade Aino ordnat trevligt kyrkkaffe åt oss. Idag, 1 maj, är det dags för sång av hela kyrkokören kl 17 utanför NTO i Landeryd och därefter tar det årliga spexet vid! Varmt välkommen!
Förresten, igår råkade jag säger fel i samband med pålysningarna(men alla är ju så snälla och säger det först efteråt!) och vill därför förtydliga att nästa söndags sinnesromässa firas kl 18 i Landeryd!
Gud välsigne er alla, vänner! Mia