3/9 10:00 gudstjänst Landeryd. 4/9 19:00 församlingskåren Långaryd. 5/9 bokcirkel 18.30 Långaryd. 6/9 19.00 syförening Nissaryd hos Pia. 7/9 start stor & liten Landeryd, kl 19 kyrkokören i Landeryd.
Eftersom tågdagarna blev inställda i år firar vi gudstjänst på söndag i Landeryds kyrka kl 10. Kyrkokören medverkar och efteråt blir det kyrkkaffe. Varmt välkomna!
Höstens bokcirkel startar tisdagen den 5/9 kl 18.30 i Landeryd. Vi äter en macka, läser högt ur en andaktsbok och diskuterar de frågor som finns i anslutning till berättelsen. Inga förberedelser krävs således. 4/10 träffas vi 18.30 i Långaryd, 24/10 i Landeryd kl 19 och 22/11 kl 18.30 i Långaryd. Varmt välkommen! Mia och Anna-Karin
Nu i söndags var det 10 söndagen i trefaldighetstiden och temat var Nådens gåvor. Det fanns många tankvärda uppslag till predikningar bland texterna. Tex kan man titta närmare på det faktum att Jesus har ett helt annat synsätt än det världen oftast har, att Jesus menar att den som världen anser liten, anser han vara stor. Jag valde dock att titta närmare på episteltexten hämtad ur 1 Korinthierbrevet. Paulus poängterar i texten att vi har fått olika gåvor och ansvar av den helige Anden, men att trots att vi människor är olika så är Gud en och vi är alla lika mycket värda och behövs i Guds rike. Vi sjöng bl.a. om detta i psalmen 61 Lågorna är många, ljuset är ett, ljuset Jesus Kristus.
Efter mässan gick vi över till församlingshemmet för kyrkkaffe och kyrkogårdsvandring, fast sittande inomhus p.g.a. regnet som stundtals vräkte ner. Det blev dock en mycket givande stund med många glada skratt när deltagarna kom ihåg olika roliga och fina episoder kring bortgångna Landerydsbor. Tack Aino och Bertil som hade förberett vandringen så fint och tack till alla deltagare som bidrog med kunskap!
Kommande söndag firar vi mässa kl 18 i Långaryd och nu på onsdag 23/8 inbjuder Anna-Karin och jag till upptaktsmöte för höstens bokcirkel. Vi träffas 18:30 i Landeryds församlingshem och vi bjuder på en kvällsmacka eller två medan vi tillsammans bestämmer bok och datum. Ta gärna med förslag på intressanta böcker vi kan läsa! Varmt välkommen! Mia
 
Vi har via Katarina fått några bilder från vår vänförsamling. Bilderna visar den salvadorianska Lutherska kyrkans jubileum. Några bilder är från vänförsamlingens pågående kyrkobygge.
 
/Karina 
 
 
 
 
 
 
 
 
Söndagen den 13/8 är det kyrkogårdsvandring på Långaryds kyrkogård kl 16:30. Bengt-Åke leder oss och vi hjälper alla till med den kunskap vi har. Kl 18 är det musik i sommarkvällen "I visa och psalmton. Söndagen den 20/8 är det gudstjänst kl 10 i Landeryd, därefter stärker vi oss med ett litet kyrkkaffe och vandrar sen ut på Landeryds kyrkogård under ledning av Bertil och Aino. Varmt välkommen till dessa tillfällen!