Söndagens tema var Den gode herden och vi firade pilgrimsmässa kl 9
Sedan vidtog vårens pilgrimsvandring
Och efter en god stunds vandring fick vi äntligen kaffe
Vandringen leddes av Anna-Karin och Mia med utgångspunkt från ädelstenar i helgonets krona (ett handskrivet blad hittat i Mias mormor Naemis konfirmationsbibel En del av oss Landerydsbor fick äran att åka till kyrkan i Rogers 1967års finfina Scaniabuss
Många hälsningar till er alla som är med här på bloggen / Helen
V 18 Mån 27/4 promenadgrupp 09:30 Landeryd Ons 29/4 14:20 Juniorer Landeryd 19:00 församlingsrådet Sön 3/5 18:00 gudstjänst Långaryds kyrka, Mia och Eva. Jörgen Arvidsson spelar på psalmodikon och berättar om instrumentet. Samarr med hembygdsföreningen. V 19 Mån 4/5 09:30 promenadgrupp Landeryd Tis 5/5 17-19 Barnkör o Tisdagsklubben Sön 10/5 10:00 mässa Långaryd, Björn o Regina
Nu finns det nya texter och bilder i Långaryds och Landeryds kyrkor för dig som vill besöka kyrkorna för egen andakt och bön. En bibelskattjakt för församlingens 4 åringar pågår också. Välkomna!
I år ställer vi in kyrkokörens traditionella första maj spex i Landeryd.
Den andra söndagen i påsktiden fick vi samlas till gudstjänst i Långaryds kyrka. Björn predikade och Eva spelade.
Påskljuset brann trosvisst! Det tänds nu under varje gudstjänst fram till Kristi himmelsfärdsdag. Det lyser som en symbol för den tid den uppståndne Kristus vandrade kvar på jorden innan himmelsfärden.
Våra ljus brann också. Det får symbolisera allt det vi tror och hoppas. All vår oro och all vår glädje. All vår rädsla och all vår trygghet. Alla våra tvivel och all vår förtröstan. /Karina
Sön 26/4 firar vi en enkel pilgrimsmässa kl 09 i Långaryds kyrka och därefter går vi en pilgrimsvandring på ca 5 km. Temat är ädelstenarna i helgonets krona. Ta med vatten och en liten fika. Måndagen 27/4 drar vi igång promenadgruppen i Landeryd. Vi träffas utanför församlingshemmet 09:30 o går en liten runda.
Under fredagen och lördagen genomfördes årets klädinsamling i Långaryd. Många säckar och kassar fulla av fina kläder och skor kördes dit av hjälpsamma människor i trakten
Och vi församlingshemmet tog Annelie, Viktor, Hans emot och packade in allt i lastbilen som sedan Tomas Gustafsson så vänligt ställer upp med för transporten.
Tack alla som hjälper till att hjälpa andra
Annandagens tema är Möte med den uppståndne Och i texten säger Jesus till lärjungarna och även till oss andra Frid åt er alla!
Vid orgel och flygel hade vi idag Petter som utan så mycket oro åtog sig dagens kantorsuppdrag på kort varsel. Tack Petter.
Här kommer svaren på påsktipspromenaden: 1. X påskdagen är första söndagen efter första fullmånen efter 20/3. 2. 1 palmsöndagen inleder påskveckan. 3. 1 Jesus firade påsk till minne av judarnas uttåg ur Egypten o slaveriet där. 4. 2 i Getsemane trädgård finns det olivträd. 5. X via dolorosa kallas den sträcka Jesus gick genom Jerusalem på väg mot Golgata. 6. 2 påskveckan kallas inte apostlaveckan. 7. 1 den ursprungliga anledningen till det myckna äggätandet var att det fanns många ägg efter fasteperioden då man inte fick äts ägg. 8. 1 Golgata betyder Skallen. 9. X det ursprungliga syftet med påskriset var att påminnas om Jesus lidande genom att msn risade varandra på Långfredagen. 10. 2 ängeln sa till kvinnorna vid graven: Han är inte här, han har uppstått, så som han sade.” Hoppas det gick bra med svaren på frågorna, annars har du ju lärt dig något nytt nu och det är ju trevligt. Sköt om dig och njut av solen! Mvh Mia
V16 Ons 15/4 juniorer Landeryd Fre 17/4 17-19 och lör 18/4 09-11 klädinsamling tillförmån för Erikshjälpen i Långaryds församlingshem Sön 19/4 18:00 sinnesromässa Långaryds kyrka. Björn och Regina. V 17 Tis 21/4 17-19 barnkör och tisdagsklubben i Landeryd Sön 26/4 09:00 pilgrimsmässa Långaryds kyrka. Mia och Susanne. Efteråt går vi en vandring på några kilometer. Tag med vatten och liten fika.
From idag kommer stiftets klockor ringa kl 17 varje dag som en påminnelse om möjligheten till bön och som uppmuntran. Låt oss fortsätta bära varandra i bön och uppmuntra varandra på olika sätt.
Redan utanför kyrkan möttes vi av påskens egen blomma
Barnen på Solgläntan visar påskdagens evangelium
Påskdagens jubel- varför letar ni efter Jesus här bland de döda, han är inte här han lever
Kristus har uppstått- ja han är sannerligen uppstånden
Här kommer hänvisning till de texter som vi kommer läsa och de psalmer vi kommer sjunga, så att du som inte kan vara med kan tända ditt bönljus och känna gemenskapen. Påsknatten 23:30 kommer vi läsa ur Matteus 28:2-8 och sjunga 155, 154 o 782. På påskdagen kl 10 läser vi i Jesaja 25:6-9, 1 Korinthierbrevet 15:53-57 och Matteus 28:1-20. Vi kommer sjunga 146, 742, 154 o 153. På annandagen kl 14 läser vi Jeremia 31:9-13, 1 Petrusbrevet 1:18-23 och Johannes 20:19-23. Vi kommer sjunga 147, 155, 743 och 517. Herre Jesus Kristus, som vandrar vid vår sida, gör våra hjärtan brinnande och öppna våra ögon så att vi känner igen dig. Tack för att du mötet oss i skriftens ord och i det brutna brödet. Låt oss glada berätta för andra att du lever. Din är äran i evighet. Amen.
Klockan 15.00 på Långfredagens eftermiddag, vid Jesu dödsstund, samlades vi till gudstjänst i Långaryds kyrka. Inga kyrkklockor hördes, ingen musik spelades och psalmer och texter handlade om det oerhörda: Vi har en Gud som valde att dö för oss. För att vi ska få leva.
Genom din heliga födelse, genom ditt kors och din död, genom din heliga uppståndelse och himmelsfärd, i frestelse och fall, i välgång och lycka, i dödens stund, på den yttersta domen: Hjälp oss, milde Herre Gud. (Ur Litanian) /Karina
(Vi ber än en gång om ursäkt för reklamen du ser på bloggen. Det är tyvärr utanför vår kontroll. Vi kommer att försöka byta adress på bloggen för att undvika detta men just nu är det inte möjligt. Det går heller inte att redigera texten som tidigare med mellanrum mellan textstycken. Allt blir i ett flöde.) På skärtorsdagskvällen fick vi samlas till mässa i Långaryds kyrka.
Mia ledde gudstjänsten med god hjälp av Christian och Anna-Karin!
Det är mycket som är annorlunda i dessa Coronatider, en sak är att vi bara tar emot brödet i nattvarden. Detta gör vi som ett sätt att förhindra eventuell smitta. Nattvarden är lika mycket värd ändå!
Kvällssolen valde att belysa olika delar av evangeliet för oss. Här är det just stunden i Getsemane, på skärtorsdagens kväll, som fokuseras. Jesus ber i ångest men hans lärjungar klarar inte att hålla sig vakna.
Och här vill solen visa oss på Madonnan och barnet. "Den kärlek du till världen bar"...
Regina sjöng så vackert i postludiet! Karina Men Jesus, blir min kärlek kall och bort jag går från dig, så visa mig Getsemane och vad du led för mig. Jag glömmer ej Getsemane- din kamp jag där har sett och hur i bön din vilja blev med Faderns vilja ett. (Psalm 139)
Eftersom vi i nuläget inte får hälsa på våra vänner på Höstro kom vi på idéen att stå utanför och fira gudstjänst på det viset. Så Anna-Karin, Regina o jag stod på marken utanför entrén, 2 deltagare med hund satt i sin bil, en satt på en stol vid dörren och några satt på balkongen och i bakgrunden lekte barnen på förskolan. Det blev en fin stund i det vackra vårvädret. Mia
Den typ av bloggkonto vi haft har upphört och ville vi ha kvar adressen var vi tvungna att tillåta reklam. Just i dessa märkliga tider ansåg vi att det är viktigt att ha kvar bloggen o att det är svårt att nå ut med en ny bloggadress. Så i nuläget får ni stå ut med reklamen så får vi se på längre sikt hur vi gör. Mvh Mia och Karina
Så här när vi ska hålla oss hemma så mycket som möjligt kommer här en tipspromenad man kan gå hemma: Svaren kommer efter påsk. 1. När infaller påsksöndagen? 1. Första sönder dagen efter vårdagjämningen. X. Den första söndagen efter den första fullmånen efter den 20/3. 2. 25 veckor efter jul. 2. Vad heter söndagen som inleder påskveckan? 1. Palmsöndagen. X. Domsöndagen. 2. Septuagesima 3. Jesus befann sig i Jerusalem för att fira påsk tillsammans med sina lärjungar. Varför firade de påsk? 1. Till minne av judarnas uttåg ur Egypten. X. Till minne av hur David besegrade Goliat. 2. Till minne av hur Mose tog emot de 10 buden. 4. Vilken sorts träd växte i Getsemane trädgård? 1. Dadelträd- X. Fikonträd. 2. Olivträd 5. Vad är Via Dolorosa? 1. Vägen som leder från Nasaret till Jerusalem. X. Den sträcka Jesus gick genom Jerusalem upp till Golgata. 2. Muren runt Jerusalem. 6. Vilket av dessa är inte ett annat namn på påskveckan? 1. Dymmelveckan. X. Stilla veckan. 2. Apostlaveckan 7. Varför äter man en massa ägg till påsk? 1. Det fanns många ägg efter fasteperioden. X. Det är en tradition vi tagit över från det judiska påskfirandet. 2. Det var den enda påskmat man förr hade råd med 8. Vad betyder Golgata? 1. Skallen. X. Döden. 2. Kullen 9. Idag pyntar vi hemmen med påskris och fjädrar. Vad var syftet med påskriset från början? 1. Att hylla våren. X. Att påminnas om Jeus lidande genom att risa varandra på långfredagen. 2. Att symbolisera Jesu törnekrona 10. Vad sa ängeln till kvinnorna vid den tomma graven? 1. Döden kunde inte hålla honom kvar, han lever igen hos Gud. X. Varför söker ni de lavande bland de döda? 2. Han är inte här, han har uppstått såsom han sade. Lycka till önskar Mia
Nu när mycket är inställt och många håller sig hemma vill vi komma med ett tips: kolla över dina kläder, skor och textilier! Har du något som inte passar? Packa det i säckar och lämna antingen vid Långaryds eller Unnaryds församlingshem 17/4 kl 17-19 eller 18/4 kl 09-11. Så tar vi det till Erikshjälpen som sänder det till behövande. Tack för din hjälp! Tillsammans gör vi skillnad! 
Så är det Palmsöndag och i år löser vi ur Matteusserien. Texterna är hämtade från Jesaja 56:6-8, Efesierbrevet 2:12-16 och Matteusevangeliet 22:1-11. 
Texten från Matteus är den välkända där Jesus rider in i Jerusalem på en åsna, så som det förutspåtts hos profeterna och folk strömmar till för att hylla honom! Detta är den glädjebetonade inledningen till Stilla veckan där vi får vandra med Jesus och lärjungarna genom glädje, sorg och jublande glädje igen!
Psalmerna vi sjunger i gudstjänsten kl 10 i Långaryds kyrka är 738, 443, 45 o 870 för dig som vill följa med hemifrån genom att tända ett ljus och läsa texterna och be.
Dagens bön: Evige Gud, vi tackar dig för att din Som blev människa och tog på sig förnedring och lidande ända till döden på korset. Hjälp oss att följa honom i tro och lydnad och låt oss med honom uppstå till evigt liv. Genom Jesus Kristus, vår Herre. Amen.
I kyrkan kan man även beskåda ett fint påskbord som barnen på Solgläntans förskola gjort i samarbete med Anna-Karin och mig.
Oavsett om vi ses eller inte så låt oss fortsätta odla bönens trädgård och hålla modet uppe så gott det går. 
Jag önskar alla som läser detta Guds välsignelse. Mia 
 
Häromdagen fick jag en inträdesblankett och det känns så gott i dessa tider! Att personens dotter hade målat så fina färger gjorde pappret till den finaste blanketten!
Ha en bra dag alla och var rädda om er! Mia