Palmsöndagen

0kommentarer

Så är det Palmsöndag och i år löser vi ur Matteusserien. Texterna är hämtade från Jesaja 56:6-8, Efesierbrevet 2:12-16 och Matteusevangeliet 22:1-11. 
Texten från Matteus är den välkända där Jesus rider in i Jerusalem på en åsna, så som det förutspåtts hos profeterna och folk strömmar till för att hylla honom! Detta är den glädjebetonade inledningen till Stilla veckan där vi får vandra med Jesus och lärjungarna genom glädje, sorg och jublande glädje igen!
Psalmerna vi sjunger i gudstjänsten kl 10 i Långaryds kyrka är 738, 443, 45 o 870 för dig som vill följa med hemifrån genom att tända ett ljus och läsa texterna och be.
Dagens bön: Evige Gud, vi tackar dig för att din Som blev människa och tog på sig förnedring och lidande ända till döden på korset. Hjälp oss att följa honom i tro och lydnad och låt oss med honom uppstå till evigt liv. Genom Jesus Kristus, vår Herre. Amen.
I kyrkan kan man även beskåda ett fint påskbord som barnen på Solgläntans förskola gjort i samarbete med Anna-Karin och mig.
Oavsett om vi ses eller inte så låt oss fortsätta odla bönens trädgård och hålla modet uppe så gott det går. 
Jag önskar alla som läser detta Guds välsignelse. Mia 
 

Kommentera

Publiceras ej