Nu på söndag är det redan 1 december och 1 advent! Ett nytt kyrkoår tar sin början. Varmt välkommen att enligt gammal tradition inleda den kommande julens högtid genom att lyssna till 1 adventsversen och se ljuset tändas, få sjunga de välkända adventspsalmerna, lyssna till texterna från Bibeln och känna gemenskapen kring kaffebordet efter gudstjänsten då det blir adventsfest! Det blir även godispåsar till alla barn och lotteri till förmån för vänförsamlingens barn, så att även de ska få en så välsignad jul som möjligt. Väl mött på söndag kl 10 i Landeryd!
Igår besöktes vi av Main coon trio i Landeryds kyrka. 3 unga duktiga musiker som framförde folkmusik som de delvis komponerat själva. Det var bla hardangerfela som vi fick lyssna till. Regina, Pär och Rebecca ledde oss i andakten utifrån Domsöndagens tema och vi fick bla höra ur Uppenbarelseboken: Se Guds tält står bland människorna, och han skall bo bland dem, och de skall vara hans folk, och Gud själv skall vara hos dem och han skall torka alla tårar från deras ögon. Mia
Nu på söndag kommer 3 unga musiker till Landeryds kyrka kl 18:00! Det blir gitarr, fiol mm. Modern folkmusik helt enkelt. Main coon är ju en kattras, så vi får väl se om de dyker upp med en sån eller inte. I vilket fall som helst är både artisterna o just du som läser detta nu varmt välkomna!
Här kommer foton från utställningen. Först från en förort till El Salvador. En 14 år gammal flicka med sitt andra barn i famnen. Första graviditeten hade hon som 12 åring. Gängmedlem som gjorde henne gravid. Nästan alla män i hennes by är döda eller sitter i fängelse. Kvinnorna i byn stöttar varandra.
Andra är från Amazonas djungel i Peru. Barnen hade aldrig sett sig själva på film. Vi spelade in när de lekte och visade den filmen här sedan. De ville bli filmade om och om igen.
 
Spelmän i en kyrka i Calderitas El Salvador. En by som man för tre år sedan inte kunde åka till då gängen tagit den men nu har byborna tagit tillbaka den och byggt en kyrka.
 
Sjögräsodling i Zanzibar, Tanzania. Kvinnorna står i vattnet och solen hela dagarna och skördar.
 
 
 
Ett marknadsstånd i SAN Salvador där hela familjen behöver hjälpa till för att sälja. Behov får man lösa under tiden. Lake titicaca Bolivia. På öarna är det jordstampat golv och matlagning över öppen eld och man var fram till rätt nyligen utan el. Staten valde att investera i solceller som nu ger några enstaka glödlampor.
Alla foton visar en färgstark värld av vemod, glädje och enorm styrka. Jag blir stärkt av att träffa alla dessa människor och se värmen i enkla vardagssysslor.
 
Mvh Magdalena
Till Långaryds kyrka reste vi från öst och väst när hela Hyltebruks pastorat skulle fira Taizémässa tillsammans.
Det var körsångare från pastoratet körer.
Magdalena Åkesson visade fantastiska foton på temat världen i vardagen. Det var bl.a bilder från Cuba, Tanzania, Equador, Zanzibar och från vänförsamlingen i El Salvador.
Det serverades mingelfika.
En bönböna kunde man få med sig hem.
En fin mässa med ett starkt ljus-, tillsammans- och kärlekstema i mörkaste november Magdalena har lovat att skicka över några bilder till bloggen så de kommer här så småningom.
 
/Helen
V 47
Tis 19/11 17 barnkör o tisdagsklubb i Landeryd, 18:30 vardagsgudstjänst Landeryds kyrka, 19:00 syföreningens putsarmöte.
Ons 20/11 14:30 mässa Höstro
Tors 21/11 12:00 sopplunch Landeryd, 19:00 kören Landeryd.
Sön 18:00 Musikgudstjänst i Landeryd med Malin Coon som spelar modern folkmusik.
 
V 48
Tis 26/11 19:00 Tx3 adventsfest. Vi möts på Ohlanders.
Ons 27/11 14:20 juniorer Landeryd
Tors 28/11 19:00 kören i Landeryd
Sön 1/12 10:00 första advents gudstjänst för små och stora i Landeryds kyrka. Efteråt adventsfest med fika, lotterier och godispåsar till slla
Förra gången församlingskåren hade möte var det Afrika tema. Vi åt afrikansk soppa och sen visade Manfred Schulz bilder och berättade om sin tredje och senaste resa till Afrika, denna gången till Zimbabwe och Botswana. Där åkte han runt och fick se hur många vilda djur som helst, och ja, även the big five! Det var otroligt fina bilder vi bjöds på! Tack Manfred för att vi på det viset nästan hamnade i Afrika! 
Självklart läste jag en afrikansk andaktsberättelse som avslutning!
mia 
Vi fick fira högmässa i Långaryd ikväll.
Dagens episteltext avslutas med kungsbudet att älska sin nästa som sig själv.
Mia hade hjälp av Anton och Samuel som ministranter (Samuel och Mia hamnade lite bakom vilket fotografen ber om ursäkt för).
/Helen
Varmt välkommen till årets pastoratsmässa då de 4 församlingarna i Hyltebruks pastorat möts för att fira mässa tillsammans! Denna gången är vi i Långaryds kyrka och vi kommer fira en mässa inspirerad av Taizé. Före gudstjänsten händer det också saker! Från kl 16:30 är det en fotoutställning "Världens vardag" i kyrkan och kl 17:00 blir det en frågestund med fotografen Magdalena Åkesson. Kl 17:30 berättar Mia och Anna-Karin om Taizé. Under hela tiden finns det mingelfika i kyrkan. Kl 18:00 ringer så klockorna in till mässa. Så varmt välkommen till kyrkan på söndag! Och kom ihåg: den som missar en mässa missar en massa!
Nu har vi fått fira Allhelgonahelg. Vi har fått tända ljus för våra döda. Dem vi saknar.
Vi har också fått tända ljus för våra levande. Dem vi vill bära.
Vi har fått fira gudstjänster i upplysta kyrkor.
I lördags kväll, på Alla helgons dag, firade vi sinnesromässa i Landeryds kyrka.
 
Samuel och Masoud var kvällens "miniministranter". Det gjorde de jättebra!
På vägen ut fick man med sig salta popcorn och ett värmeljus.
En symbol för dagens evangelium som talar om att vi ska vara världens salt och ljus!
I söndags var det "Alla själars dag" och då firade vi en minnesgudstjänst över alla dem i vår församling som dött sedan förra allhelgonahelgen.
Alla namn lästes upp och ett ljus tändes för var och en av dem.
27 församlingsbor har lämnat oss under året som gått.
Efter gudstjänsten gick vi ut och invigde vår nya askgravlund genom att sjunga "Härlig är jorden".
Här kommer en bild på askgravlunden i dagsljus också!
Tänk, när en gång är stillad varje smärta,
vart sår är läkt, vår längtan nått sin hamn,
när varje tår avtorkats vid Guds hjärta
Och varje snyftning tystnat i hans famn.
(Sv. Ps. 320)
 
/Karina
 
 
 
 
V 45
Mån 4/11 18:30 församlingskåren Landeryds församlingshem. Tema Afrika. Manfred Schulz berättar och visar bilder från sin senaste Afrika resa.
Tis 5/11 17:00 Barnkören och tisdagsklubben
Ons 6/11 14:30 Minnesgudstjänst på Höstro, 19:00 symöte Nissaryd hos Lisbeth.
Tors 7/11 19:00 kören
Sön 10/11 18:00 Mässa, Långaryd. Mia & Regina
 
V 46
Tis 12/11 18.30 Bibelsamtal kring Matteus evangeliet. Långaryds församlingshem. Kvällsmacka.
Ons 13/11 14:20 Juniorer Landeryd, 19:00 Församlingsrådet Landeryd
Sön 17/11 18:00 Pastoratsmässa i Taizeanda i Långaryds kyrka. Från kl 16:30-17:30 pågår en bildutställning i kyrkan, kl 17:00 berättar forografen Magdalena Åkesson om fotografierna. Under tiden finns det lätt mingelfika. Kl 17:30 berättar Mia och Anna-Karin om klostret i Taizé och dess grundare.