Magdalenas bilder

0kommentarer

Här kommer foton från utställningen. Först från en förort till El Salvador. En 14 år gammal flicka med sitt andra barn i famnen. Första graviditeten hade hon som 12 åring. Gängmedlem som gjorde henne gravid. Nästan alla män i hennes by är döda eller sitter i fängelse. Kvinnorna i byn stöttar varandra.
Andra är från Amazonas djungel i Peru. Barnen hade aldrig sett sig själva på film. Vi spelade in när de lekte och visade den filmen här sedan. De ville bli filmade om och om igen.
 
Spelmän i en kyrka i Calderitas El Salvador. En by som man för tre år sedan inte kunde åka till då gängen tagit den men nu har byborna tagit tillbaka den och byggt en kyrka.
 
Sjögräsodling i Zanzibar, Tanzania. Kvinnorna står i vattnet och solen hela dagarna och skördar.
 
 
 
Ett marknadsstånd i SAN Salvador där hela familjen behöver hjälpa till för att sälja. Behov får man lösa under tiden. Lake titicaca Bolivia. På öarna är det jordstampat golv och matlagning över öppen eld och man var fram till rätt nyligen utan el. Staten valde att investera i solceller som nu ger några enstaka glödlampor.
Alla foton visar en färgstark värld av vemod, glädje och enorm styrka. Jag blir stärkt av att träffa alla dessa människor och se värmen i enkla vardagssysslor.
 
Mvh Magdalena

Kommentera

Publiceras ej