På lördagskvällen erbjöds en stund av svalka för kroppen och vila för själen då vi firade Helgsmålsbön i Långaryds kyrka.
Det var Petter och Birgitta som ledde andakten.  Petter pratade om det viktiga och svåra uppdraget att vara Guds förvaltare. 
Vad innebär det att förvalta?
Vad ställer det för krav på mig?
Jag tror och hoppas att det rakt igenom våra stapplande försök går ett stråk av nåd.
Jesus har gått före i allt.
Han känner oss och han känner vår väg.
 
/Karina 
I  söndags var det enligt kyrkoåret den 8 söndagen efter trefaldighetsdagen och temat var Andlig klarsyn. Vi firade mässa kl 10 som leddes av vår kyrkoherde Bo. På orgelpallen satt Daryl Stenström, pensionerad kantor och numera boende i Unnaryd tillsammans med sina 2 små hundar. Bo talade bl.a. om skillnaden mellan att höra Guds ord och göra gott utifrån det, gentemot att höra Guds ord men sen intet göra. I evangelieläsningen hörde vi om skillnaden mellan att bygga sitt hus på stengrund jämfört med att bygga på sand. Det handlade m.a.o. mycket om vilka värderingar jag bygger mitt liv på och om Jesus är en central person i mitt liv eller ej. Katarina Åkesson, dagens kyrkvärd, hade med sig en liten hjälpreda i form av barnbarnet Ebba, som hjälpte till att ta upp kollekten.
Under sommaren har vi ju sen några år som tradition att den som vill till skriver upp sig på altarblomsterlistan och denna söndagen var det Manfred Schulz som ordnat rosor och grönt. Det var även Manfred som hade hand om kyrkkaffet denna söndag och bjöd på sockerkaka och citrondrömmar, som smakade bra ihop med den fina gemenskapen runt kaffebordet.
 Nu på lördag firar vi helgsmålsbön kl 18 i Långaryds kyrka och det är några av kyrkvärdarna som kommer att leda den gudstjänsten. Varmt välkomna! Mia
 
På söndagseftermiddagen kunde man få ta del av en jättefin konstutställning i Landeryds församlingshem, med bara lokala konstnärer!
 
Bertil Bengtsson:
 
Svante Nilsson:
 
Peter Andersson:
 
Britt-Marie Holmberg:
 
Gulla Ivarsson:
 
Andreas Ivarsson:
Tänk så mycket duktiga konstnärer vi har i bygden!!
 
Under tiden vi tittade på utställningen förberedde sig Jazzkatterna i kyrkan.
 
När klockan slog 18.00 och kyrkan sedan länge varit fullsatt så drog de igång!
New Orleans Jazz cats.
Vi tror att det kan vara 12:e sommaren i rad som de besöker en välfylld Landeryds kyrka!
 
Och visst känner vi igen dem?! De känns ju numera som gamla bekanta tycker jag!
Någon gång strax efter kl 19 var det fikapaus. Vädret var inte riktigt med oss detta år så kaffet var uppdukat inne i församlingshemmet dit kön ringlade sig lång.
När alla 130 gudstjänsstdeltagarna fått lite fika i sig så spelade bandet någon halvtimme till innan det var dags att packa ihop och köra hem igen.
 
Tittar man noga på bilderna så kan man lite till vänster i bild se en man som filmar. Det var nog den mest långväge besökaren, han hade kört från Surahammar för att få vara med denna kväll!
 
Stort tack till er i syföreningen som alltid ordnar så fint med utställning och fika!
 
Och stort tack till alla som gav i kollekten! Denna söndag var det stiftskollekt till Wettershus och den inbringade hela 4 800 kr i vår församling!
 
/Karina
 
Vi har fått en fin ambo till Enkelhetens kapell. Det är Bertil Holmén som tillverkat och skänkt den, vilket vi är mycket glada och tacksamma över. Bertil har tillverkat den i ek från Nissaryd, och som ni ser passar den  ihop med altaret som Bertil gjorde förra året. Lägg märke till hur välgjord den är, och den har tagit åtskilliga timmar att göra! Visst blir det vackert?! Stort tack till Bertil för allt du gör för oss!
Sen har vi fått möss i kyrkan, närmare bestämt 9 stycken som bär kläder som Barbro Lund har sytt. Mössen befinner sig på lite olika platser runt om i kyrkan. Det ligger ett häfte med bilder på var mössen befinner sig och små ledtrådar i kyrkan, så kan den som vill gå på musjakt. Kom bara ihåg att inte röra våra möss, de är lite blyga och vi vill ju inte att de försvinner. Vi har även en liten namntävling igång, för mössen behöver ju namn!
Varmt välkomna till kyrkan i sommar hälsar Mia
 
 
Jag är ledsen för den dåliga uppdateringen på bloggen just nu.
Tiden och kraften har inte riktigt räckt till.
 
Jag ser ju att vi fortsätter ha många besökare och då är det trist att inte ha något nytt att visa.
Jag ska göra mitt bästa för att få till en bättring!
Men där finns någon som aldrig sviker, någon som alltid är med.
En tröst för oss alla.
 
/Karina
Söndagen den 10/7, Krististi förklarings dag - Jesus förhärligad
Musik i sommarkväll i Landeryds kyrka kl 18.00, Andakt: Karina
Åter igen gästas vi av "New Orleans Jazz Cats" som fyller Landeryds kyrka och sommarkvällen med sin musik!
 
Redan från kl 16.00 finns möjlighet att se lokala konstnärer ställa ut i församlingshemmet. Vi fikar i mitten av jazzkatternas program!
 
 
Söndagen den 17/7,Åttonde söndagen efter Trefaldighet - Andlig klarsyn
Mässa i Landeryds kyrka kl 10.00, Bo.
 
VARMT VÄLKOMMEN TILL VÅRA GUDSTJÄNSTER!