Stor & liten på utflykt!

0kommentarer

I dag åkte stor & liten på utflykt till Ingrid och Kenneth Haraldsson, Ekenäs, Broaryd för att få titta på alla djuren. Det var ett glatt gäng mammor, barn, en församlingspedagog och en präst som intog gården i varma kläder.
 
Vi började hos fåren. Om ni tittar noga så ser ni en års lammunge mitt bland alla barnen. Den stod så snällt och lät sig klappas och barnen sjung Bä bä vita lamm. Fast efter ett tag ville den tillbaka till sin mamma och blev då smidigt upplyft av Frida och tillbaka lämnad till de övriga fåren. 
Sen kollade vi på korna, ankorna, hundarna och de två stora kaninerna som fick gräs att mumsa på.
Vi besökte hönsen, och fick titta på kycklingarna som kläckts igår. Sen var det dags för hästbesök och här ser vi hur Ingrid matar Experia och Lady.
Två ursöta små kattungar fick vi också bekanta oss med. Behöver jag säga att de blev barnens favorit! Den andra busungen befinner sig bakom den röda tunnan, som de roade sig med att springa runt.
Kalvar finns det så klart också på gården och här bekantar sig Petter med en av dem.
När vi tittat på alla dessa fina djur och sett den stora traktorn också blev vi inbjudna i huset där vi bjöds på supergott fika: hembakat bröd, grova ringar, chokladsnitt och rabarberkaka! Stort tack till Ingrid och Frida som ordnat det så fint för oss!
Mia
 

Kommentera

Publiceras ej