Hände i församingen v 10

0kommentarer

På måndagen träffades församlingskåren i Landeryds församlingshem för att få besök av Björn Berggren som sammanfattade sina år som präst för oss. Det blev många igenkännande tillrop då Björn berättade anekdoter från Långaryds församling.
Marita hade även tagit med sig fasteris! Förutom god fika förstås! Detta var ju i fastelagen, då vi håller karneval i kyrkan, inför Askonsdagens och fastans mer sparsamma tillvaro.
På tisdagen träffades Nissaryds syförening hos Ann-Marie som bl.a. bjöd på kombucha, en hälsodryck med asiatiska rötter. Vi var lite skeptiska men det var riktigt gott och gjorde säkert nytta. Förutom att fika firade vi andakt utifrån den gammaltestamentliga texten om drottning Rut och diskuterade allt från Örnaskolan och besparingar till miljöarbete.
På onsdagen träffades juniorerna. Som andaktsberättelse läste jag om Åsnan i brunnen och talade lite om vårt ansvar att försöka göra det bästa av varje situation samt att Gud vill oss väl, vi måste bara lita på Gud. Den här gången stod det muffinsbakning och dekorering på schemat och de bakade och inte minst smakade med stor iver!
Den här satsen gjorde Samuel och Masoud, visst ser det gott ut?!
På kvällen firade vi askonsdagsmässa i Landeryds församlingshem och därefter fortsatte samtalsgruppen med teamt Skapelsen och vårt ansvar i den och på torsdagen övade kyrkokören i Långaryd.
Mia
 

Kommentera

Publiceras ej