Trettondedag jul helgen!

0kommentarer

Igår var det trettondedag jul och det firade vi med gudstjänst kl 18 i Landeryds kyrka. Återigen fick vi samlas kring krubban, och det stora under som Gud av kärlek gentemot oss människor gör när han sänder sin son till världen. Vi fick lyssna till den välkända texten om de österländska stjärntydarna som i traditionen blivit de 3 vise männen, baserat på att de kom med 3 gåvor och att 3 är ett heligt tal(treenigheten, "alla goda ting är tre") och vi fick bl.a. sjunga psalm 134 Gläns över sjö och strand. Dessutom medverkade Owe Ericsson med vacker sång, kompad av kvällens kantor Daryl och de vackra sångerna tillsammans med alla brinnande ljus gjorde att kvällens gudstjänst blev ett fint avslut på julen.
Idag, på den söndag som kallas första söndagen efter trettondedagjul, firade vi mässa i Långaryds församlingshem. Annelie fick hjälp som kyrkvärd av Joakim, som är en av deltagarna i UMIV-projektet. Joakim eller Jocke som vi säger, kommer att hjälpa till som kyrkvärd lite då och då, och det är vi väldigt glada för.
I mässan sjöng vi de julpsalmer som vi inte hann med på annandag jul, då det var julens önskepsalmer.
Efteråt fikade de som ville på lussekatter, pepparkakor och drömmar. Det blev en trevlig samvaro.
 
Vi ber med trettondedagens ord:
Gud, du som i Kristus uppenbarar dig för världen, låt alla få se din härlighet. Led oss med ditt ljus till platser där vi kan möta dig och för oss på vägar där vi kan tjäna dig. I Jesu namn. Amen.
 
Guds välsignelse önskar jag dig! Mia

Kommentera

Publiceras ej