Friluftsgudstjänst hos familjen Lindroth

0kommentarer

I söndags 5/8, på 10:e söndagen efter trefaldighet, firade vi friluftsgudstjänst hemma  hos Bodil och Roger i deras trädgård i Landeryd. Vädret var härligt och Roger, kompad av Regina, bjöd oss på vacker sång.
Det var ju något blåsigt i söndags, så Birger och Roger kom på en fiffig lösning för altarblommarna: de grävde ner vasen!
Själv predikade jag utifrån episteltexten som dagens kyrkvärd Per läste, 1 Kor 12:12-26. Den handlar om att vi är olika men ändå behövs vi alla och har vår plats, våra gåvor, våra uppdrag i Guds rike, Gud till ära och medmänniskan till tjänst. För att illustrera att alla är lika värda och behövs använde jag mig av en skohylla med olika skor, där man kanske kan tycka att den lilla flipfloppen är obetydlig jämfört med vandringskängan, men vem har velat gå omkring i så tjocka och rejäla skor i den här hettan?! Nej vi behövs alla med våra olika gåvor. Alla kan vi bidra till en positivare värld.
Roger hade gjort en egen fantastisk klockstapel som han ringde in gudstjänsten med! En plåt, en hammare och ett långt snöre! Ett utmärkt exempel på nådens gåvor: påhittighet och fantasi att glädja andra medmänniskor!
Och efter gudstjänsten fick vi ta del av ännu en nådegåva, nämligen den att kunna baka gott och göra det trivsamt för andra! Bodil med hjälp av sönerna hade verkligen bullat upp ett härligt fika, så att vi kunde fortsätta att känna gemenskap med varandra denna härliga söndag. 
Här syns några av de många gudstjänstfirarna, som kom från Långaryd, Landeryd, Broaryd, Torup mm!
Stort tack till familjen Lindroth för denna gästfrihet!
 
 

Kommentera

Publiceras ej