Missionsdagen!

2kommentarer

Idag har vi firat Missionsdagen och därmed inleder vi den långa trefaldighets serien i kyrkoåret, då den gröna liturgiska färgen dominerar. Grönt är ju växandets färg i naturen, som ju är så vacker runt omkring oss just nu, och trefaldighetstiden, dess texter och teman vill hjälpa oss att växa som människor och som troende.
Passande nog har vi i pastoratet idag firat konfirmation med mässa i Färgaryds kyrka. Från vår församling konfirmerades Oskar Eriksson, Joakim Holm, Fredrika Vallentin, Axel Andersson och Felicia Kettil.
På eftermiddagen firades det sen gudstjänst i vår församling, nämligen den årliga friluftsgudstjänsten i Yttersjöholm och i år fick vi vara inne i skolsalen. Jag pratade om Martas starka tro, en tro på Jesus som Herre oavsett vad hon fick möta i sitt liv.
Efteråt bjöd norra hembygdsföreningen på mycket gott fika och vi hade alla en trevlig pratstund innan det var dags att gå, cykla, köra moped och bil hem.
Väl mött i Långaryds kyrka kl 11 kommande söndag då pastoratets söndagsgrupp konfirmeras! Mia

2 kommentarer

fasligtsja.blogg.se

13 Jun 2017 21:36

Om man har gått ur Svenska kyrkan men ändrat sig, måste man då döpas och konfirmeras på nytt?

Svar: Nej, det behöver du inte! Kontakta pastorsexpeditionen där du bor så hjälper de dig att få tillbaka ditt medlemskap!
langaryd.blogg.se

fasligtsja.blogg.se

15 Jun 2017 00:42

Okej, det låter ju kanon. Men det betyderc att man inte kan "lämna kristendomen", utan att man då måste konvertera? Eller misstförstår jag saken då?

Svar: Nej du behöver inte konvertera till en annan religion eller trosinriktning för att lämna den kristna religionen.
langaryd.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej