Nyårsbön

0kommentarer

På nyårsaftonen firade vi nyårsbön i Landeryds kyrka. Vi sjöng härliga psalmer som 767 och 768, lyssnade till nyårsdagens texter där bl.a. Klagovisorna 3:22-26 ingår "Herrens nåd tar aldrig slut, hans barmhärtighet upphör aldrig. Varje morgon är den ny-stor är din trofasthet."
Att få avsluta det gamla året genom att lägga det i Guds händer med en konkret handling ifom av att få lägga av sig en sten vid Jesu kors och sen få tända hoppets ljus inför det nya året och börja det i Jesu namn kändes åtminstone för mig som något riktigt skönt. Vi är förlåtna och får vandra ut i det nya okända år som ligger framför oss i förtröstan på att Gud är med oss varje steg vi tar. Visst är det tryggt?!
Låt oss be: Från evighet till evighet är du Gud. Vi lämnar nu det som ligger bakom oss och sträcker oss i förtröstan mot framtiden. Vi ber om fred på jorden, fred med varandra och med hela din skapelse. I Jesu namn. Amen.
Nu vill jag önska dig ett riktigt gott nytt år och Guds rika välsignelse! Låt oss arbeta tillsammans på att sprida ljus och kärlek genom detta nya år! Mia

Kommentera

Publiceras ej