Familjegudstjänst på Kyndelsmässodagen!

0kommentarer

Idag har vi firat familjegudstjänst i Landeryds kyrka p Kyndelsmässodagen. Kyrkan var fullsatt av härliga och glada människor i alla åldrar! Som vanligt fick barnen olika uppgifter, och här synd Algot bära korset medan Samuel och Emmy är ljusbärare. Erik ringde i klockorna.
Vår kära kyrkmus Matilda Mus dök upp som vanligt! Och han var så ivrig att få fira dop, att det var bäst att göra det!
I dag döptes Hugo, som nu är vår nyaste medlem i vår härliga och brokiga församling. Här syns fadder Ola läsa evangeliet om Jesus och barnen.
Handpåläggning är ett fint moment, som sker vid dop, konfirmation och för oss som gått vidare till präst- eller diakonvigning, där vi med händerna markerar vem vi ber för och förstärker bönen.
Jag fick god hjälp av storebror Arvid vid bönen över dopvattnet, som Arvid hällt upp tillsammans med pappa Hans.
Hugo visades upp för hela församlingen och dagens pressfotograf Anna kunde ta en närbild!
Vår kyrkvärd Katarina hälsade Hugo välkommen och berättade att vi tar emot honom med kärlek och förväntan.
Så blev det dags för dramatiserad evangelieläsning, där 4 av juniorerna hjälpte till. Här kommer Maria(Noomi) och Josef(Nora) till templet med sitt lilla barn.
Där möttes de först av den gamle mannen Symeon(Emmy) och därefter av den gamla kvinnan Hanna(Naemi), som båda var i templet varje dag för att be och som hela sina liv längtat efter att Messias skulle komma, och i Jesus såg de honom.
Här syns några av deltagarna. Totalt 120 st!
De barn som döptes i vår församling 2016 var inbjudna att få en dopängel från vänförsamlingen i San Salvador, och det var Noomi och Naemi som delade ut dem.
Sen hjälpte Jakob och Nora Anna-Karin att dela ut Barnens Bibel till våra 4-åringar.
Sist visade jag en fin batiktavla som vi fått som gåva. Passande nog föreställer den Maria och Jesusbarnet, och kommer att hänga inne i kyrkan.
Vid utgången tog Ellen och Algot upp kollekt. Flera andra barn hade också uppgifter i gudstjänsten ,som att tända förbönsljus och öppna ridåerna i vårt magiska skåp.
Efter gudstjänsten serverades gott fika i församlingshemmet.
Tack alla som bidragit till en härlig förmiddag! Mia

Kommentera

Publiceras ej