Mässa och seniordag på Den helige Mikaels dag

0kommentarer

Redan långt innan söndagens gudstjänst skulle firas kl 11.00 var aktiviteten hög i församlingshemmets kök. Som kyrkvärd får man vara beredd att göra både det ena och det andra, exempelvis att strimla kassler. Här ser ni Petter i fullt arbete. Ylva är ju också kyrkvärd men just denna söndag var soppkokandet hennes stora uppdrag.
Längst ner i kyrkan kunde man, dagen till ära, titta på en liten änglautställning! Här en klassisk "bokmärkesängel".
Den här lite korkade (?!) ängeln är kanske inte så klassisk men den tyckte jag mycket om!
Här ser vi ett exempel på Petters orehörda kapacitet! Inte nog med att han kan strimla kassler, han läser texter som en hel präst också!
Och här är vår Mia i predikostolen. Visst är det fint att predikan får vila på en ängels huvud?!
Ett litet gäng ur den betydligt större kyrkokören sjöng vackert för oss!
Våra fina, fina miniministranter Naemi och Noomi hjälpte till med dukningen och utdelandet av nattvarden! Visst är det fantastiskt, vi får möta kyrkans framtid redan nu. Vem skulle inte vilja få bli en miniministrant? Bara ordet är ju så fantastiskt!!
Och kanske räknas inte dessa människor som församlingens absoluta framtid men de är absolut de som bär kyrkan. Genom att komma, genom att hjälpa till, genom att be och genom sin glädje och tacksmhet! Denna dag fick vi tacka vår församlings seniorer för allt detta genom att bjuda dem på soppa och äppelkaka! Ungefär 60 personer kom och var med!
Och här ser vi några av kyrkans, och Långaryds församlings, nutid. Några av dem som alltid ställer upp, några av dem som alltid är beredda att offra tid och kraft. Några av dem som gör vår församling levande och som kommer att se till att Långaryds församling kan leva vidare, trots allt!
Till alla er som på något sätt är en del av detta vill jag säga Tack. Jag är stolt över att vara ordförande i vårt församlingsråd, i en levande församling!
 
/Karina

Kommentera

Publiceras ej