Barnläger och pastoratsmässa!

0kommentarer

Som många nog redan vet, så har vi besök från vår vänförsamling den här veckan. Christian och Aldo har landat hos oss på väg till påvebesöket i Lund nästa måndag. (Eller ja, rent praktiskt har de landat hemma hos Katarina och Bo Gunnar!) Därför passade vi på att ställa till med barnläger och pastoratsmässa i helgen!
 
När barnen kom till lägret fick göra ett handavtryck. Till slut var det över 60 händer på tyget - nytt deltagarrekord för våra barnläger!
 
Sedan delade vi upp oss hälften av barnen (de yngsta) sjöng med Regina och hälften (de äldsta) fick träffa Christian som berättade om El Salvador, sin konst och sitt liv! (Och till höger ser ni den gamle lägerräven Pelle!)
 
Och så fick barnen måla egna san salvador-kors!
 
Fint och färgglatt blev det!
 
Efter lunch bytte grupperna plats och uppgift - de yngre barnen hade en massa frågor till Christian!
 
Och sen öppnade Helen en affär i församlingshemmet! Barnen fick en summa "pia-pengar" som de kunde köpa material för - och sen när de hade förädlat "materialet" till lerfigurer, kottdjur, dikter och mycket annat kunde de sälja tillbaka de färdiga produkterna till affären, få nya pia-pengar, köpa nytt material och göra nya färdiga produkter!
 
Kommer ni ihåg de där hämderna som barnen tryckte? Här är de igen! Fast nu är de klistrade på
hjärtat som Hedda och Alice håller! (Tack Katarina och Helen för hjälpen med att klippa uta alla händerna!) På hjärtat står det "Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det." (Johannes 1:5) Och nu skickar vi det med Christian och Aldo som en hälsning till El Salvador!
 
När hjärtat var färdigklistrat och barnen sov, fick även församlingspedagogen sova ett par timmar... Men sen var det dags att packa ihop sovsäckar och luftmadrasser för att ta sig till Färgaryd och pastoratsmässan! Här berättar Katarina att vår vänförsamling La Resurreccion i San Salvador från och med pastoratsmässan är hela pastoratets vänförsamling!
 
Här berättar Christian församlingen, bland annat om Hoppets hus!
 
60 härliga och skönsjungande ungar! (Vill du höra hur det lät kan du besöka Hyltebruks pastorat på facebook - gilla oss gärna!)
 
Och mängder av härliga gudstjänstfirare!
 
Pär fick god hjälp med förbönen av Jacob, Wilma och Jennifer!
 
Och nattvarden delades ut av våra finfina miniministranter Naemi och Meja! (På den andra stationen stod Clara och Hanna!)
 
Så fick vi ta emot Guds välsignelse - först på svenska och sedan på spanska!
 
Gud,
vi ber för vår vänförsamling i San Salvador.
Hjälp dem att sprida tro, hopp och kärlek
mitt i våldet och fattigdomen.
Och smitta oss med deras starka tro
på dig och framtiden.
Amen
 
Petter
Christian Chavarria, Guds barn, San Salvador, Vänförsamling, läger,

Kommentera

Publiceras ej