Syförening på vift i Boarp!

0kommentarer

Onsdagen 9/3 reste Långaryds norra syförening på utflykt till Astrid i Boarp. Astrid, som snart fyller 90 år, ser ut som en späd ros, men är i själva verket en enorm kvinnokraft som lägger ner själ och hjärta för att hjälpa barn och vuxna i andra länder med kläder, skor och annan hjälp. Här ser vi några av de vackra klänningarna som Astrid har sytt till flickor i Tanzania. Flera är sydda av gamla påslakan, tänk så himla bra att kunna återanvända på detta vis!
Här ser vi en massa säckar färdigpackade med kläder som ska forslas till Vitryssland! Vilket enormt arbete att samla in och kontrollera alla dessa kläder. Astrid berättade att ibland får hon tag i fotbollar och vilken glädje de skänker barnen i Tanzania!
Här ser vi kläder till småbarnen. Astrid berättar inlevelsefyllt och ordförande Katarina lyssnar intresserat, liksom alla vi andra. Sen gick vi in i husets värme för att få höra mer om Astrids fantastiska arbete och få titta på foton från Tanzania, dit Astrid hoppas kunna åka för att fira sin 90 års dag. Medan vi lyssnar på Astrid serveras vi hembakta frallor och kakor! Vill du också träffa Astrid och höra om hennes viktiga arbete? Kom till församlingskårens träff i Långaryds församlingshem måndagen 4/4 kl 19! Alla är välkomna! Mia
 

Kommentera

Publiceras ej