Påskens gudstjänster!

0kommentarer

Så har vi firat ett antal härliga påskgudstjänster i församlingen(även om jag kanske är lite jävig i frågan som lett samtliga...) På påskaftonen var vi 24 personer som samlades i Långaryds kyrka för att 23:30 fira påsknattsmässa. Yngsta deltagaren var lille Lova, som blir 1 år till sommaren. Kantor och predikant var Petter, präst och vaktmästare var undertecknas, Pelle var kyrkvärd och Rebecca sångsolist. Tillsammans fick vi alla fira en enkel mässa och sjunga om livets seger över döden!
På påskdagen kl 10 var det dags för nästa gudstjänst, nu i Landeryds kyrka där kören sjöng så vackert för oss i flera glada och stämningsfulla sånger som presenterade påskens budskap om den tomma graven och Jesus triumf över döden. Själv predikade jag påskens budskap med hjälp av en thepåse! Efteråt serverades ett enkelt kyrkkaffe i vapenhuset och traditionsenligt fick alla besökare med sig en påsklilja hem.
I dag på annandag påsk firade vi musikandakt i Långaryds församlingshem kl 15 i samband med starten av årets trimcykling. Mats och Elin Nyström spelade och sjöng för oss, och som vanligt var det suveränt proffsigt! Anna Roos kompade till psalmerna, ett uppdrag som genomfördes med bravur, trots att hon fick uppdraget bara några timmar innan andakten. Predikan handlade idag om den tomma graves vittnesbörd och hur lärjungarnas möte med den uppstånden Kristus fick dem att frimodigt gå ut och predika Guds ord. Tror inte att alla såg det, eftersom det var fika och folk satt trångt och tittade åt olika håll, men jag genomförde ett litet trolleri för att förstärka dagens budskap... Det var en positiv och trevlig eftermiddag i samarbete med trimcyklingen och systrarna i köket som serverade smaskiga våfflor till totalt 58 personer! Tipspromenaden för vuxna vanns av Patrik Roos, sen Anna Roos och på tredje plats kom en gästande vän till familjen Roos! Barnfrågorna vanns av Isak, äldste sonen till Rebecka född Berggren, därefter kom min Samuel och så lilla Holly Lundberg!
Ett härligt avslut på själva påskhelgens gudstjänster!
Psalm 153 Livet vann, dess namn är Jesus, halleluja, han var död, men se han lever, halleluja. Dödens portar öppnar han, halleluja, nyckeln ligger i hans hand. Halleluja.
Mia

Kommentera

Publiceras ej