8 söndagen efter trefaldighet

0kommentarer

I  söndags var det enligt kyrkoåret den 8 söndagen efter trefaldighetsdagen och temat var Andlig klarsyn. Vi firade mässa kl 10 som leddes av vår kyrkoherde Bo. På orgelpallen satt Daryl Stenström, pensionerad kantor och numera boende i Unnaryd tillsammans med sina 2 små hundar. Bo talade bl.a. om skillnaden mellan att höra Guds ord och göra gott utifrån det, gentemot att höra Guds ord men sen intet göra. I evangelieläsningen hörde vi om skillnaden mellan att bygga sitt hus på stengrund jämfört med att bygga på sand. Det handlade m.a.o. mycket om vilka värderingar jag bygger mitt liv på och om Jesus är en central person i mitt liv eller ej. Katarina Åkesson, dagens kyrkvärd, hade med sig en liten hjälpreda i form av barnbarnet Ebba, som hjälpte till att ta upp kollekten.
Under sommaren har vi ju sen några år som tradition att den som vill till skriver upp sig på altarblomsterlistan och denna söndagen var det Manfred Schulz som ordnat rosor och grönt. Det var även Manfred som hade hand om kyrkkaffet denna söndag och bjöd på sockerkaka och citrondrömmar, som smakade bra ihop med den fina gemenskapen runt kaffebordet.
 Nu på lördag firar vi helgsmålsbön kl 18 i Långaryds kyrka och det är några av kyrkvärdarna som kommer att leda den gudstjänsten. Varmt välkomna! Mia
 

Kommentera

Publiceras ej