Trettondedag jul

0kommentarer

Trettondedag jul är väl den allra sista "julhelgdagen" och i Långaryds församling passade vi på att avsluta julen på ett värdigt sätt!
Under hela advents- och jultiden har vi haft möjlighet att skriva ner våra favoritjulsånger på en lapp som sedan lades i en låda för att kanske framföras just denna Trettondedag!
Regina har sedan läst alla lappar och valt ut et antal som hon framförde med hjälp av  Viktoria Strand, Anna Roos och Roger Lindroth.
Vi fick också alla medverka i alla de julpsalmer som dessutom sjöngs!
Under gudstjänsten fick vi fint besök av Kung Herodes.
Han visade sig (precis som vi kanske anat!?) vara en ganska dryg och otrevlig figur. Han ifrågasatte vår julkrubba och att vi firar en annan konung än Herodes!
Som postludium framförde Roger Lindroth sitt paradnummer "O Helga natt".
 
Sedan fortsatte vi in i församlingshemmet.
Och där var det minsann framdukat en stor och fin tårtbuffé.
Tack till er som bidrog till den!
En massa människor var det som ville fika och äta tårta denna Trettondedag! Hela behållningen denna dag går till julkampanjen "Låt fler få fylla fem år" som nu avslutas.
Och minsann, kom där inte ett oväntat besök?! Man kunde ju tro att tomten nu åkt på välbehövlig semester, men inte då! Är det julfest i Landeryds församlingshem så är det klart att tomten kommer dit!
Roligast var kanske att Petter, Rebecca och Joanna var så förbryllade över vem som kunde gömma sig "där bakom". Men tänk om det faktiskt var den riktiga tomten...
Hur som helst så märkte man att barnen i dessa dagar är ganska vana att umgås med tomten. De gick frimodigt fram för att få sin gottepåse och tackade sedan artigt!
Vi som av någon anledning (?!!) inte fick någon gottepåse fick istället köpa några lotter och hoppas att kanske vinna en chokladask eller rent av några burkar fingerfärg!
Majvor hade till exempel sådan faslig tur att hon vann modellera!
Petter hade stora förhoppningar om vinst, han köpte många lotter...
 
Och jo då, hann vann ett fint block med en uggla på och en massa färgpennor till det!
 
Nu är julen över och vi går in i lite vardagslunk igen.
Det fina är att vi gör det tillsammans.
 
Tillsammans med varandra och tillsammans med vår himmelske Fader.
 
/Karina

Kommentera

Publiceras ej