Hälsning från vår vänförsamling

0kommentarer

Via Katarina har vi fått hälsningar och bilder från vår vänförsamling i El Salvador!
 
Först ett brev från biskop Merendo Gómes: (översättningen från spanska är ibland lite märklig men jag tycker ändå det är fantastiskt att Christian klarar detta!)
 
Ta emot varma hälsningar fran El Salvador i centralamerika, vi önskar dig ett välsignadt nyår , vi vill att Guds kärlek manifesteras i er och alla bröderna och systrar i era kyrkan.

Jag skriver för att införa tacksamhet för donation som vi har tagit emot fran er ($ 5.100 dollar) , ni måste veta att El Salvador är ett fattigt land med många sociala problem och det är ocksa vår lutherska kyrkan i El Salvador , en kyrka som fungerar för fattiga människor , Gud sänder oss att arbeta för hopp och för de värden Konungariket som rättvisa och fred vara med oss .

Eran gåva som har kommit tjänar till att stödja kyrkan , göra arbetet i Guds mission , arbete med barn , ungdomar och genomförandet av program för dyrkan , att tjäna samhället i Guds namn .
Vänligen begära att utvidga tack vare era barn, ungdomar och hela församlingen med sin präst.
I vår uppskattning ber vi om Guds nåd , att han uppfyller er i  välsignelser sa som ni har gjort med våra barn , ungdomar och hela församlingen .

Med den pastorala personal vi hälsar er , i denna församling är alla volontärer som serverar i olika program: Pastor Jose Parada(kyrkoherde) , Pastora Abelina Centeno , pastor Balduino Gomez , pastor Vladimir Hernandez (Ungdoms präst) Pastor Christian Chavarria (Musiker och liturgí ansvarig ) och jag Dr. Medardo Gomez, Biskop.

Vänliga kramar
Medardo Gómez
Biskop
Lutherska kyrkan i El Salvador
 
Och så en mer "vardaglig" beskrivning av läget i församlingen och i landet:
 
Behovet av hjälp är större än någonsin. Förra året mördades över 6600 personer i El Salvador. Situationen i landet är mycket oroande men lutherska församlingen ger inte upp utan fortsätter sitt arbete med Hoppets hus och arbete bland barn och ungdomar. Men för att detta ska kunna fortsätta är de helt beroende av våra ekonomiska bidrag. Kyrkbygget har stannat upp lite pågrund av att pengarna tog slut. De hoppas kunna få på tak så de kan fira gudstjänst där. Christian berättade att han ska till Kanada nu. Han är inbjuden av flera universitet för att berätta om situationen i El Salvador och det arbete som lutherska församlingen gör.
 
Till sist några bilder från kyrkbygget, verksamheten i Hoppets hus och församlingens ungdomssamlingar:
 
 
 
 
 
Vill du vara med och stödja vår vänförsamling? Kontakta i så fall Katarina Åkesson eller någon annan i församlingsrådet så hjälper vi dig att hjälpa!
 
/Katarina gm Karina
 
 

Kommentera

Publiceras ej