Församlingsfrukost 2/4

0kommentarer

Så har vi åter igen genomfört en församlingsfrukost. För vilken gång i ordningen är det väl ingen som längre vet men det har blivit en kär tradition, i alla fall för arrangörerna!
Det är en del att förbereda inför frukosten, bland annat ska en massa frukt och grönsaker skäras och hackas. Till detta har vi alltid mycket god hjälp av Helens mamma Inger!!
Ungefär så här brukar det se ut strax innan gästerna börjar ta för sig! Frukosten är mycket inspirerad av den man får på Wettertshus, bröd, smör, ost, grönsaker och frukt! På Wettershus erbjuds man även rågflingegröt men vi kör med yoghurt och flingor.
Vi börjar ju inte förrän kl 09.30 så gästerna är säkert frukostsugna! (Om man nu inte gör som jag och äter en tidig 1:a frukost där hemma...)
Men alla skötte sig fint och tålmodigt i kön!
48 frukostgäster hade vi minsann denna soliga aprilmorgon!
Och så kom vi till det som var det viktigaste denna lördagsförmiddag, våra talare Majvor och Kaj Alvén. De berättade om hur de förlorade sin son i Nepal och hur sorgen efter honom lett till ett stort engagemang och hjälparbete för de allra fattigaste i landet.
Majvor och Kaj har gjort åtskilliga resor till Nepal och just nu (söndag förmiddag) är de åter igen på väg dit med en grupp intresserade medresenärer. 
 
Deras projekt just nu handlar mycket om att hjälpa till att bygga upp hus som skadats eller rasat i en svår jordbävning.
Det blev en fin och tankeväckande förmiddag. När man lyssnar till Majvor och Kaj blir det så tydligt att det faktiskt är så att vi har ett val.
 
Vi kan inte hindra sorgens fågel från att flyga över vårt huvud men vi kan hindra den från att bygga bo där.
 
Frukosten inbringade ca 5 800 kr som går till vår vänförsamling i El Salvador. Vi gjorde även en insamling till "Tim Alvéns fond" som används i hjälparbetet i Nepal. Denna insamling inbringade ca 5 000 kr.
 
Tack till alla som kom och bidrog!
 
/Helen & Karina

Kommentera

Publiceras ej