Konstmässa i Landeryd

0kommentarer

I söndags (20 september) firade vi konstmässa i Landeryds kyrka. I mässan var vi omgivna av Ann-Catrin Mårtenssons tavlor inspirerade av Duke Ellingtons Sacred Concerts ("Heliga konserter"), där Ellington mot slutet av sitt liv utforskar Gud genom musiken.
 
Förutom att det blev lite svårt att se altaret blev det väldigt vackert med Ann-Catrins tavlor i Landeryds kyrka. Och det är ju inte så konstigt att tavlor inspirerade av musik från 1960-talet passar bra i ett kyrkorum som är så präglat av samma årtionde.

Vi fick förstås höra en del av the Sacred Concerts också. Charlotte Polson spelade saxofon och Regina ackompanjerade på orgel och piano.

Ann-Catrin berättade en del om Duke Ellingtons Sacred Concerts. Ellington sa själv att the Sacred Concerts var det bästa han hade gjort. (Här hittar du en youtube-länk där Alice Babs framför ett stycke ur Sacred Concerts.)

Efteråt blev det mingel i kyrkan så att man fick tillfälle att titta lite närmre på tavlorna. Och sippa lite cider och prata med folk. Det var bara ett problem med minglet och det var att Ola och Mia satt inom doftavstånd från grillchipsen under hela konstmässan. Så stundtals var det lite svårt att hålla rätt fokus, sa de.

fred och kärlek!
Petter
Landeryds kyrka, Sacred Concerts, musik,

Kommentera

Publiceras ej