Försasmlingskårens första träff!

0kommentarer

I går hade församlingskåren sin första träff för denna terminen. Vi hade besök av Barbro Håkansson, som underhöll med sina tankvärda, roliga och sanna dikter. Det blev många skratt och igenkännande nickningar på huvudet. Jag kan inte återge något av allt det vi fick höra på Barbros vis, men innebörden i en av hennes roliga historier var följande: På tal om långkok, som man ofta gjorde förr, så kom en man hem och såg att en gryta stod och puttrade på spisen och eftersom han var hungrig tog han en sked och smakade. Men hu, det var inte alls gott! Varken saltat eller pepprat och tunt kändes det med, varpå han ropade till hustrun "Den här grytan har du helt misslyckats med!". Hustrun svarar lugnt: "Tok, det är ju barnens fotbolls strumpor jag kokar!"
Ja så det kan bli! Det var i alla fall inte det Birgitta bjöd på efter det trevliga programmet, utan då fick vi goda mackor och pålägg innan vi avslutade med aftonbön.
Nästa träff är i Landeryd kl 19 5/10 och då kommer vår diakoniassistent Pär och berättar om sig och sitt arbete. Alla är varmt välkomna, även om man inte är med i kåren. Vill också berätta att vi inte kommer att ha träff 2/11 som planerat, då församlingskåren blivit inbjudan till Reftele församlingskår på onsdagen den veckan.
Mia
 

Kommentera

Publiceras ej