När man fått vara med om Världens fest!!

0kommentarer

Vi har många och kära traditioner i vår församling! En av dem är att någon gång i februari anordna "Världens fest" i Nyarps bygdegård! Allt görs ideelt, all mat och alla lotterivinster skänks och hela behållningen kan därför gå till vår vänförsamling i El Salvador. Fiffigt!
Inträdet kostade 100 kr och biljetten var också en lottsedel där man kunde vinna korgen med delikatesser som syns jämte Gunnar! Så småningom blev Annelie Algerbo lycklig vinnare av den!
 I köket fanns mängder av skänkta pajer som skulle värmas. Det var minsann ett litet pyssel att hålla reda på de olika pajfyllningarna...
Vi hade fint besök av Unnaryds kyrkokör som sjöng fint för oss under ledning av sin kantor Andreas!
Och här ser du en bild på festdeltagarna i den vackert dukade bygdegården. Med alla inräknade så var vi 96 personer!
Här ser du en av kvällens verkliga hjältar. Oskar Eriksson i Remma som skötte ljudet åt oss alldeles perfekt!
Och så blev det dags att hugga in på alla de goda pajerna och salladen och frallorna! Så småningom blev det kaffe och kaka också!
Anna skötte "baren" som om hon aldrig gjort annat!
Bilden på diskande församlingskårsmedlemmar är ju ett obligatoriskt inslag i våra reportage från dessa fester. Just i år väljer jag att inte kommentera mer än så, bilden talar så bra för sig själv...
Anna var, som du ser, mycket nöjd med att kunna inviga ett av bygdegårdens nya inköp. Detta headset kom till användning i den musikfrågetävling som hon och Mia ledde och där Långarydskören medverkade.
Ja, här ser ni ju hela det gänget!
Här introducerades ingen mindre än Fritiof Andersson. Ni vet han som Evert Taube skrev och sjöng om. I våra bygder är han ju mer känd som Allan Algerbo.
Och som så ofta när Långaryds kyrkokör är inblandad så slutade det förstås med lite allmän galenskap. Här i form av just Galenskaparnas "Under en filt i Madrid"...
 
Så var denna kväll över och festdeltagarna kunde åka hem till en stund i soffan och kanske Melodifestival. Förhoppningsvis både mätta och glada och med en känsla av att ingå i en god och kravlös gemenskap.
 
Ett stort och varmt Tack till alla som på något sätt bidragit till kvällen. Resultatet blev drygt 10 000 kr, pengar som kommer att göra god nytta i vår vänförsamlings verksamhet "Hoppets hus" i El Salvador.
 
/Karina
Vänförsamling, Världens fest,

Kommentera

Publiceras ej