Brev från vår vänförsamling i El Salvador

0kommentarer

I samband med Världens fest i lördags så läste Katarina Åkesson upp ett brev från vår vänförsamling.
 
Om du inte var på plats i lördags eller om du vill få chansen att läsa brevet igen så publicerar vi det här. Det är verkligen tänkvärda ord:
 
(När det gäller Christians "PS" om att vi skulle hjälpa Bo Gunnar med disken så visar ju bilden i reportaget från i lördags vilken fin hjälp han fick!)
 

Kära bröder och systrar i Langaryd Församling

 Tiden går för fort och många gånger kommunikationen mellan oss är knappa, men betyder inte att vi inte tänker på och ber för er. Vi är evigt tacksam till er för all hjälp som ges till vårt folk i El Salvador genom lutherska kyrkan La Resurrección.

Tack vare er har vi kunnat hjälpa många människor under det senaste året. Först till Casa Esperanza (Hoppet Hus) ge mat till fattiga och hemlösa , vi gav julklap till barn och flickor , vi har kunnat göra söndagsskolor m.m. Det är varför vi är  mycket tacksam, men framför allt för att ni ber för oss. Vi behöver era böner, vi lever i svåra tider i vårt land där att gå ut innebär en stor risk för livet. En stor glädje är för oss att räkna med eran stöd, en stor lättnad att vårt samhälle. Vår församling är mycket fattiga och är väldigt lite vad vi kan samla  mellan våra medlemmar och detta är inte tillräckligt för att lösa alla problem. Men tack vare de insatser ni gör för att hjälpa oss förra året Hoppet Hus var alltid öppen och gav mat till folket, varje vecka från måndag till fredag.

Detta år som har gått har vi redan förlorat fyra personer som brukade komma till Hoppet Hus, tre män och en kvinna, de har dödats av extremistiska grupper som försöker sätta stopp för folk på gatan (Hemlösa), och ser ett problem i kyrkan eftersom vi ger mat och psykologisk hjälp till dessa människor. Det är sorgligt att se hur mänsklig intolerans har kommit till ett slut många liv men Kristi kyrka  bör svara mer än någonsin med tanke på behovet av andra, utan rädsla eller band, Kristi kyrka måste alltid vara en inkluderande kyrka där alla har en plats vid  nattvards bord.

Några veckor sedan fick vi besök av vice-Presidenten i Republiken hälsade oss och utvidga sin solidaritet med vårt arbete i El Salvador, och av alla vår kamp mot social ojämlikhet i landet, också för vårt arbete för de mänskliga rättigheterna. Detta ger oss mer kraft att fortsätta vårt diakonala arbete.

Nu vi har startat vårt projekt i byggandet av vår kyrka efter ett år av väntan av utsläppsrätter, gav regeringen oss klartecken att bygga. Vi står inför en ny utmaning på grund av ändringar av staten till vårt projekt, detta steg avsevärt mängden kostnaden fran 200 000 till 700 000 USD. Vi vet inte hur vi kommer att åstadkomma detta, men vi har tro och hoppas att det kommer att uppnå eftersom Gud är med oss. Vi behöver kyrkan, människor behöver kyrkan, Gud behöver oss  här och vi måste arbeta i denna stad.

Katarina har berättat för mig att många kyrkor i Sverige inte vet vad de ska göra med sina byggnader eftersom det inte finns så många människor, är tomma, här är motsatsen, vi är fulla, men vi har inte en kyrka att fira gudstjänster i.

Kära vänner, jag vill skicka till er alla mina gratulationer för allt det arbete som ni utför i sin socken, genom alla dessa energier som ni  sätter för arbetet i Guds rike, så håler er vid liv eran kyrka, leva Guds verk, levande Guds ord. Om detta inte funnits, da skulle världen lida mycket mer. När vi arbetar I och för Guds rike, rättvisan och fred härskar på jorden. Från barn till gamla folk alla vi behöver Gud, vi har skapats endast för honom, men ont försöker alltid vända oss bort från vägen för bra, men Gud i sin nåd ingriper och kallar oss för att följa honom.

Kanske ni undrar: men är  det bra att delta I kyrkan?Gud har redan placerat svaret i hjärtat att var och en av er. Om ni söker den djup där ska ni fa svaret! När ni samlar i Sverige, blir det välsignelse för många människor i El Salvador och kanske till andra delar av världen. På vilket sätt? Om det genom era böner, genom bröd och vatten här distribueras tack till er som har gjort det möjligt, med hjälp av medicinen tar emot några sjuka, genom en gåva som tar emot barnen, en julklap, genom att veta att vi inte är ensamma, vi är tillsammans med andra medlemmar av denna familj som vi tillhör, i Guds familj.

Kära vänner, Världen Fest är en vacker händelse av kärlek och solidaritet som ni gör, exempel på Guds kärlek. Jag har delat med er två gånger denna vackra händelse, jag kommer nu att missa den men jag kommer att ägna många böner att allt går dem trevlig och denna festival dra i varje av er ett vackert leende. Jag utöka dem hälsningar av vår biskop Medardo Gómez, pastorala kyrka kropp, men särskilt av församlingen i La Resurrección.

Njut av denna fest, Sjung som om ingen lyssnar er, tack gode Gud för detta liv som har gett oss och den möjlighet som ger oss att bli en välsignelse för världen. Les skickar en stor kram med mycket kärlek till er alla!

Gud Välsigne er!

Christian Chavarria

 PD. Hjälp Bo Gunnar med disken :)

Vänförsamling, Världens fest,

Kommentera

Publiceras ej