Gudstjänst på Annandag Jul

0kommentarer

Vi säger ofta att "det kan jag göra en annan dag" och i dag var ju just en annandag! Några av oss valde att fira detta genom att gå på gudstjänsten i Landeryds kyrka på förmiddagen!
Landeryds kyrka var lika fint julpyntad som Långaryds och de nya ljushållarna är vi verkligen nöjda med!
En vacker gran hade vaktmästarna burit in. I Landeryd är vi vana att inte kunna läsa psalmtavlan mellan julafton och Trettondagen men i år är granen lite mindre än vanligt så med god vilja skymtar man vilka psalmer som gäller!
Mia och Andreas sjöng de allra vackraste julsångerna för oss.
 
Annandag jul bryter  av det lite "idylliska" julfirandet med barnet i krubban genom sitt tema "Martyrerna". Människor har genom historien fått kämpa, lida och dö för sin tro och sin övertygelse. Kanske något för oss att fundera över. Vi kanske ibland tar lite för lätt på vår tro, är vi beredda att ta strid för den?
Efter gudstjänsten var det kyrkfika. Mia hade bakat en fantastisk kladdkaka med mintsmak! Tack för den, Mia!
Efter kaffet gick Inger och Birgitta ner i källaren för att sortera lite i förrådet... Här samlar de, och övriga damer i syföreningen, ihop diverse babykläder och annan utrustning som i februari ska packas till paket och skickas till behövande, nyförlösta mammor i fattiga delar av världen.
Trots den suddiga bilden så kan man nog ana att där finns en hel del redan och att det ligger tusentals timmar av arbete bakom allt detta!
 
/Karina

Kommentera

Publiceras ej