Information från Erikshjälpen/Human Bridge

0kommentarer

På tisdagseftermiddagen var alla intresserde inbjudna till Landeryds församlingshem där en representant från Erikshjälpen skulle informera om deras verksamhet i allmänhet och vad som händer med babypaketen i synnerhet!
Det var många som var intresserade av att få veta mer och till slut var vi nog ett 50-tal åhörare!
Den här kvinnan heter Elin Östberg och jobbar som informatör på "Human Bridge" som har ett nära samarbete med Erikshjälpen. Deras huvudsakliga syfte är att få ut sjukvårdsutrustning till behövande i Östeuropa och Afrika och babypaketen ingår som en del av detta.
 
Bland annat så fick vi veta att man i Kongo varit mycket framgångsrik i att göra reklam för babypaketen som delas ut på sjukhusen till nyförlösta. Det har inneburit att allt fler kvinnor väljer att föda på sjukhus istället för hemma vilket i sin tur leder till minskad dödlighet hos både mamma och barn!
 
En annan följd är att kvinnorna i Kongo själva börjat tillverka kläder och sätta ihop babypaket!
 
Vi fick också lära oss att Erikshjälpen/Human Bridge bara har 2 krav på babypaketen:
1. De måste innehålla en fast tvål (den får alltså INTE vara flytande)
2. Man måste ha roligt då babypaketen tillverkas!
Det fanns förstås ett babypaket framlagt att kika lite närmare på för den som kanske var sugen på att sticka en filt eller sy en tröja!
 
Vi hade också besök av den tågvärd som Aino lärt känna under sina tågresor till Halmstad och som numera med jämna mellanrum levererar en låda hemsydda tröjor på stationen i Landeryd!
Här kan du se lite statistik över hur många paket som packats år frå år sedan starten 1998. En ganska fantastisk utveckling eller hur? Man undrar ju när dessa mycket flitiga syföreningsdamer når "taket" för sin ork och sin förmåga?!
Och sedan var det förstås dags för lite eftermiddagsfika!
 
Än en gång Tack till alla som lägger så mycket kraft och möda på dessa babypaket!
 
/Karina
 
Jesus sa:
Allt vad ni gjort för en av dessa mina minsta, det har ni gjort för mig.
 

Kommentera

Publiceras ej