Församlingsresan- vilket äventyr!

0kommentarer

I torsdags var det dags för den årliga församlingsresan och kl 08 startade vi i Långaryd, för att lite senare plocka upp ett glatt gäng i Landeryd. Anna-Karin och 2 resenärer till skulle gå på längre fram utmed vägen. I Landeryd upptäcker jag att det saknas platser i bussen och det visar sig att Anna-Karin inte fått 2 av anmälningarna, kanske beroende på att hennes mobil varit på lagning eller så har ett annat misstag skett. Men jag kom snabbt på lösningen: Anna-Karin stod ju i Smålandsstenar och väntade med sin bil! Alltså bad( här ska du nog egentligen läsa kommenderade) jag Anna-Karin att köra med sin bil hela vägen och plocka upp de 2 som väntade i Reftele. och det gick ju hur bra som helst! Och det skulle visa sig att vi behövde hennes bil till mer, så jag är övertygad om att allt var Herrens sätt att reparera det mänskliga faktorn strulat till!
Först rullade vi till Rydaholm bil och leksaks museum och där åt vi medhavd fika och firade morgonbön. Sen fick vi en suverän guidning av ägaren! Kan verkligen rekommenderas! Så stort, fint och intressant här var! Vi fick bl.a. se en bil från 1901 och lyssna till skojiga instrument!
När vi tittat en stund drog vi oss till Växjö för att äta lunch lite ståndsmässigt på Teleborgs slott! Mätta i magarna skulle vi sen åka in till domkyrkan, men då hände det! En skarp smäll hördes och Roger, vår chaufför, konstaterar att en luftbälg(eller vad det heter) hade gått sönder och Roger meddelade att den bussen kommer vi ingen väg med. Så nu behövdes Anna-Karins bil, hon fick börja med att hämta 4 stycken. Under tiden kom en lokalbuss så jag säger till Roger: Kan vi inte åka lokaltrafik? varpå vår hjälte Roger kastar sig ut i gatan och stoppar bussen, förklarar nödläget och den vänlige chauffören stannar och stoppar upp all trafik genom att låta oss alla kliva på! Så vi kom till domkyrkan i alla fall och fick en fin guidning. Under tiden fick Roger iväg bussen till verkstaden och ordnade en ersättningsbuss och chaufför, så blott en timma försenade kunde vi lämna domkyrkan för att styra kosan hemåt via ett besök på Sussies café där vi avnjöt ostkaka med sylt och grädde!
Ja, det blev en fin resa och Anna-Karin och jag, Mia, vill tacka er som följde med och en stor eloge till Roger som ordnade allt så bra!

Kommentera

Publiceras ej