Församlingsfrukost!

0kommentarer

Det har ju numera blivit en tradition att anordna en församlingsfrukost varje vårtermin i vår församling. Och vi som anordnar tycker att det är så roligt att vi nu vågat oss på att utöka med en frukost även på hösten! Och i går gick den alltså av stapeln!
Så här börjar varje församlingsfrukost! Två motvilliga fotomodeller som i lördagsgryningen samlats i församlingshemmets kök för att hacka och skiva grönsaker och frukt!
Kl 09.30 var frukosten framdukad och ett 50-tal gäster fick ta för sig!
Frukosten är mycket inspirerad av den man får på retreatgården Wettershus. Bröd, ost,grönsaker och frukt. På Wettershus får man även "klostergröt", en slätkokad och fantastiskt god rågflingegröt! Den får man inte på vår frukost i Landeryd, något vill vi spara tills våra gäster kommer till Wettershus!
Efter frukost var det dags för morgonens talare Ben (Bengt) Olander. Han pratade med stor värme, respekt och inlevelse om kampen mot ondska och Raoul Wallenbergs fantastiska gärning då han räddade tusentals ungerska judar från förintelsen under andra världskrigets sista år.
På slutet tog Ben fram en cittra och skön en vacker hyllningssång till Raoul Wallenberg och hoppets ljusa strimma! Det visade sig nämligen att vår mångkunnige talare även haft inte mindre än sju låtar på svensktoppen!
 
Och så var vår förmiddag slut. Det den lämnat kvar hos mig är en känsla av att vi verkligen är lyckligt lottade. Vi har det så bra. Detta leder till ett stort ansvar. Ett ansvar som Raoul Wallenberg och även Ben Olander förstått. Vi kan göra skillnad, vi kan förändra världen.
Ett stort Tack till alla som kom och var med och ett alldeles särskilt varmt Tack till Inger Andersson som varje år envisas med att köpa en biljett trots att hon alltid hamnar i köket!
 
Förmiddagens behållning (biljettintäkter och lotterier) blev ca 6 500 kr. Dessa pengar går till vår vänförsamlings verksamhet i "Hoppets hus" i El Salvador.
 
/Karina
 
Ben Olander, Vänförsamling,

Kommentera

Publiceras ej