Församlingsfrukost den 22/2

0kommentarer

Så har vinterns församlingsfrukost gått av stapeln. Det var nu för femte gången och det har blivit en kär tradition för oss som arrangerar den!
Redan på fredagskvällen var vi i församlingshemmet och dukade. Helen fick räkna in 60 tallrikar för att det skulle räcka till alla som anmält sig! Det kändes bra att slå "publikrekord" i konkurrens med damernas tremil i OS!
På lördagsmorgonen fortsatte förberedelserna och då fick vi mycket god hjälp av Helens mamma Inger när det gällde att skala och hacka och skiva grönsaker och frukt!
Vår frukost hämtar mycket inspiration från retreatgården Wettershus där det alltid serveras morötter, rödlök, gurka, tomater, äpple, apelsin, kiwi och melon till frukost! Wettershusbröd, bestående av 6 olika mjölsorter, stod också på menyn.
Klockan 09.30 var alla gäster på plats och efter att ha blivit välkomnade fick de ta för sig av frukostmaten.
När alla var mätta så var det dags för det viktigaste, nämligen morgonens föreläsare!
Det var Lotta Backman, konstnär och författare från Borås, som berättade om sin uppväxt i en pingstförsamling i Jönköping och hur hon som 18-åring fick veta att hon var adopterad.
Det var en stark och mycket gripande berättelse om vilsenhet, kärlek och att äntligen få landa i sig själv.
 
Lotta hade dessutom med sig flera vackra konstverk ur sin rika produktion som hon visade och som också gick att köpa.
En av dessa tavlor bor numera i Burseryd och ett annat av konstverken flyttade till Landeryd!
 
Vi tackar Lotta för den personliga berättelse hon delade med oss och vi tackar dig som kom och var med och lyssnade!
 
Förmiddagen inbringade ca 6500 kr. Dessa går direkt till vår vänförsamlings arbete med "Hoppets hus" i El Salvador. Många av de mest utsatta i den tuffa miljön som huvudstaden San Salvador utgör, kommer att få äta sig mätta under flera veckor med hjälp av dessa pengar!
TACK!!
 
/Helen & Karina
 
 
 
 
 
 
Vänförsamling, församlingsfrukost,

Kommentera

Publiceras ej