Husförhör i Landeryds och Linnås rotar

0kommentarer

Nu är "husförhörssäsongen i full gång och på onsdagskvällen samlades Landeryds och Linnås rotar i Landeryds församlingshem för traditionsfullt husförhör!
Många rotebor kom och alla var nog, likt Emils Lina en gång, beredda på frågor om vad de första människorna faktiskt hette och hur Gud skapade människan? För hur gick det egentligen till med de där små krumelurerna i örona??
 
Men tji fick de som läst på om detta för årets husförhör handlar nämligen om:
Frälsarkransen!
 
Detta fantastiska lilla "armband/radband" som i sina pärlor bär både oss och hela livet. Där ryms både ökendagar och bekymmerslöshet, natten och uppståndelsen, dopet och kärleken och så uppståndelsen och Gud förstås. Och mellan många av pärlorna finns en avlång tystnadspärla, en liten stund att få vila i.
 
Där finns en liten skimrande "jagpärla" och mellan denna och den lysande guldfärgade "Gudspärlan" finns bara en tystnadspärla, en liten stund att få vila i. Längre bort är aldrig vår kärleksfulle Fader.
 
Frälsarkransen har tagits fram av Biskop emeritus Martin Lönnebo och vill du köpa en frälsarkrans och/eller en av de små böcker som finns om den så hjälper gärna vår diakon Anna-Karin dig med detta!
 
Anna-Karin hade föresten en JÄTTESTOR frälsarkrans när hon tillsammans med oss gick ett varv genom kransen!
 
Inget husförhör är väl komplett utan lite gott fika?? I vårt fall var det så fantastiskt ordnat att det var Rosie Lundström och Kerstin Johansson som ordnat detta!
Vi som fick ta del av allt detta vill gärna säga TACK!
Vilken trygghet och glädje att få tillhöra en församling där människor gärna möts en stund, får vila och vara tillsammans några timmar. En liten paus på den långa resan hem.
 
/Karina
 
Så låt oss i världen ej rädas
att leva som Mästaren lär,
Guds källa oss kraften förunnar
att vara Hans tjänare här.
(ur årets husförhörspsalm 236)
 
 
 
 
 
 
 
Landeryd, frälsarkransen, husförhör,

Kommentera

Publiceras ej