Pastoratssammanläggningen

0kommentarer

Som de flesta kanske redan känner till pågår under år 2013 arbetet med att lägga samman Långaryds och Färgaryds pastorat till ett gemensamt pastorat. Detta nya pastorat träder i kraft den 1:a januari 2014 och kommer att heta Hyltebruks pastorat.
 
Just nu pågår arbetet med hur vi praktiskt ska lösa olika frågor runt sammanslagningen. I fredags var därför hela det nya pastoratets personal tillsammans med indelningsdelegeradse AU (ett gäng förtroendevalda från båda de gamla pastoraten som jobbar med sammanslagningen) på personaldag på Katrinebergs folkhögskola.
 
Eftersom vi är "kyrkans folk" började vi förstås dagen med en fika!
I förgrunden ser du Långaryds pastorats nämndordförande Ove Benjaminsson och Färgaryds pastorats nämndordförande Sylvia Sjöö. Sylvia är dessutom ordförande i indelningsdelegerades arbetsutskott som jobbar med sammanslagningen.
Här känner du nog igen Anna Britta Jigsved och inklämd mellan henne och en Färgarydsvaktmästare sitter Aino Larsson!. Både Aino och Anna Britta är med som förtroendevalda.
Här känner vi förstås igen vår Ricky om inte annat!
 
Vi fikade inte hela dagen utan gick sedan till närmaste konferensrum.
Bo Lindblad som är kyrkoherde i Färgaryds pastorat inledde med en andakt.
Efter det informerade Sylvia personalen om arbetsutskottets förslag angående ny organisation. Till sin hjälp har hon Eva Liwenius som är kyrkokamrer.
 
Arbetsutskottets förslag är att det nya pastoratet ska bestå av tre "kyrkliga centra". Långaryds församling kommer i detta förslag att vara ett kyrkligt centra och ha präst, musiker och diakon som har Långaryd som sin arbetsplats. Ungefär som nu alltså.
 
När förslaget presenterats fick vi sätta oss i arbetsgrupper och diskutera förslaget och fundera över vad som är bra och kanske mindre bra med det.
I den här gruppen diskuterar från vänster Kristina Lindstén, Sten Nilsson, Anders Bertilsson, Jacob Flenninger och Ove Benjaminsson hur det skulle kunna fungera bäst.
Det fanns förstås möjligheter till lite förfriskningar när det behövdes. På just denna bilden har en mindre olycka skett men Mette fixar det!
 
Det blev en givande och positiv dag på Katrineberg! Arbetet fortsätter nu med att föra övergången till det nya pastoratet så smidig som möjligt. 
 
Mer information kommer här så småningom! 
 
/Karina
pastoratssammanläggning,

Kommentera

Publiceras ej