Syföreningens skördefest med basar

0kommentarer

Lördagen den 20/10 anordnade Landeryds kyrkliga syförening skördefest med basar i Landeryds församlingsghem. Detta var ett lite nytt grepp och skördefesten ersätter tidigare års auktioner.
 
Det visade sig vara en bra idé för när klockan var 14.00 och Anna-Karin inledde med en andakt var församlingshemmet riktigt välfyllt!
Efter andakten var det så dags för basaren. Vi fick då mingla runt och handla från de välfyllda borden som syföreningsdamerna ställt i ordning!
Självaste kommunrådet var på plats och fyndade en amaryllis!
 Bröd, kakor, godis, saft och sylt fanns också att köpa för hugade spekulanter. Allt gick åt i ett rasande tempo!
Efter all shopping blev vi förstås kaffesugna. Kön ringlar lång men bullarna räckte till alla!
Efter kaffet blev det en liten "miniauktion" på 20 matpajer som syföreningsdamerna gjort. Arne var auktionsropare och Inger assisterade. Varje paj var dessutom en lott och efter avslutad auktion drogs flera glada vinnare bland pajköparna!
Eftermiddagen avslutades med en stunds underhållning av Susanne Klarén (Svensson) och hennes pappa Håkan Svensson. De hade valt kända visor och inbjöd till allsång, det blev en både stämningsfull och medryckande blandning av sånger!
Mellan sångerna berättade Susanne lite om sitt förhållande till musiken och vilken fantastisk gåva det alltid varit för henne att få sjunga. Hon hävdar bestämt att hon lärt sig läsa och skriva genom att lyssna på sånger och skriva av texten!
 
Susanne talade också om det viktiga i att få mötas i verkligheten. Att få sitta tillsammans och känna närhet och gemenskap. Precis så som vi fick göra denna eftermiddag i Landeryds församlingshem.
 
Tack till Susanne och Håkan för musiken och sången!
 
Och ett stort och varmt TACK till Landeryds kyrkliga syförening som ordnade en så trevlig skördefest och basar!
 
Tack för dofter och smaker, för färger och ljus,
och skapelsens skönhhet, för vindarnas sus.
Tack för möten och samtal, för konst och musik,
för skratten och gråten, som gör livet rikt.
Morgon och afton, början och slut,
yta och kärna, höjder och djup,
allt tillhör dig, Gud, allt tillhör dig.
(Sv. ps. 776:2)
 
/Karina

Kommentera

Publiceras ej