Och så kom det ett helt brev...

0kommentarer

Jag hade inte mycket mer än hunnit göra inlägget om Christians bloggkommentar från El Salvador förrän jag fick ett helt brev från vår vänförsamling i San Salvador via Katarina Åkesson!
 
Detta publicerar vi här. Jag har fixat lite i texten genom att sätta prickar över några "a" och "o", i övrigt är det Christians egna ord:
 
Kära Katarina!
Vi är så glada att ni gör allt möjlig för att stödja vart projekt här, vi försöker fungera trots alla svårigheter vi har. Men Gud välsignar alltid. Du får säga ett stort tack till alla som på något sätt hjälper till i detta uppdrag.
Du får också Gratulera den person som fyller år och då har vädjat för hoppets hus. Om varje människa på jorden skulle göra något för att ändra livet för en annan person då skulle vi ha en rättvisare värld.
Pengar som ni skickar från barnen ska vi använda för den Bibelskola som vi har i December. Under tre veckor kommer många barn till kyrkan för den bibelskolan. Tack till alla som organiserar barnen för detta som de gör. Om vi skyddar våra barn och lär dem allt detta om sin nästa då bygger vi en bättre värld. Tack alla barn som också hjälper vår församling.!!
Den 30 september hade vi stor fest i kyrkan. Som ni vet vår församling fyllde 40 år! Det kom lite mer än 300 personer. Vi ryms inte länge i kyrkan! Men vi firade tillsammans kyrkans uppdrag! Det kom politiker också, de som representerade regeringen. Och de fick tala och erkänna hur mycket goda saker kyrkan har gjort i vårt samhälle under  40 år. Jag spelade hela gudstjänsten och blev mycket rörd när jag fick höra alla tala om min församling.
Jag skickar här några bilder av vår gudstjänst!

Allt gott och manga hälsningar
stor kram!
Christian
 
Och här kommer några bilder som också fanns i mailet:
Vy över San Salvador, huvudstad i El Salvador och den stad där vår vänförsamling finns!
Bild inifrån kyrkan vid jubileumsgudstjänsten. Lägg särskilt märke till ängeln på altarets framsida. Den har flugit ända från Långaryd!
Bilder på den gudstjänstfirande församlingen.
 
Visst är det fantastiskt att vi med hjälp av den moderna tekniken kan få dela upplevelser i vår vänförsamling på andra sidan jordklotet! Och vi kan få dela med oss av vårt överflöd genom gåvor till dem som fått mindre!
 
Vi håller just nu på att ta fram en almanacka för år 2013 med bilder från Långaryds församlings verksamhet och verksamheten i vår vänförsamling! Denna almanacka är ett "måste" i alla Långarydshem och kan köpas till det överkommliga priset 100:- Hela summan går till att hjälpa vår vänförsamling att hjälpa!
 
Håll utkik på bokbord och annat eller teckna dig redan nu för en almanacka hos Helen Skoogh! Vi är säkra på att denna almanacka blir årets julklapp i Långaryd! Självklart kommer mer information här på bloggen när almanackan kommit från tryckeriet!
 
/Karina

Kommentera

Publiceras ej