Den heliga Johannes döparens dag den 24/6

0kommentarer

På den heliga Johannes döparens dag var det dags för sommarens första musikgudstjänst i Landeryds kyrka! Men innan gudstjänstens början var det traditionsenlig utställning och fika i församlingshemmet!
 
Syföreningens damers fantasi är stor och temat för dagens utställning var "udda kaffekoppar"!
Många kaffekoppar av olika karaktär hade samlats ihop!
Att bli tagen på orden...
Inger räknade till 130 olika koppar innan hon kom av sig... Alla kunde nog hitta någon kopp som de brukat se hos mormor eller smakat sitt första kaffe ur någon gång för länge sedan!
Detta är ingen kopp men väl en tallrik som visar den metodistkyrka där Ricky gick i söndagsskola!
En bild på några av dem som fikade och tittade på kaffekoppar! Lägg märke till att de dricker sitt kaffe i "de gamla vanliga" församlingshemskopparna!
 
Sedan var det då dags att gå över till kyrkan. Berndt, som tjänstgjorde i Landeryd för allra första gången hälsade alla välkomna!
Och sedan var det dags för kvällens musiker, Elin och pappa Mats Nyström att börja spela och sjunga! De framförde ett blandat och mycket bra program som de kallade för "Från visa till folkmusik"!
Musikerna bytte ofta instrument och gitarrer och pratade mycket om gitarrernas olika stämningar och tonarter. Jag som inte alls är musikalisk kan i alla fall konstatera att stämningen var mycket god!!
Ricky (som föresten nu går på 8 veckors pappaledighet och semester) hade plockat underbara midsommarblommor som han tackade de fantastiska musikerna med! Det fanns även en bukett till Berndt som Inger fick överlämna!
 
Innan Berndt gav oss Guds välsignelse sa han: "jag vill skicka med er Guds välsignelse så att ni kan gå hem i frid".
 
Så enkelt och så fantastiskt är det! Vilken gåva vi fick med hem i söndagskvällen och inför ännu en ny vecka!
 
/Karina
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej