Berndts första kyrkoråd

0kommentarer

Det stora reportaget från Berndts välkomstgudstjänst dröjer ytterligare någon dag. (Det blir ett stort reportage!) Så länge får ni hålla till godo med en liten inblick i Berndts första kyrkoråd. "Hos oss" är kanske bäst att tillägga - Berndt har förstås varit på en massa kyrkoråd, men det här var hans första sammanträde med Långaryds kyrkoråd. Med på sammanträdet var även Ricky och Anna-Karin.
 
Det var även det sista kyrkorådet innan sommaruppehållet, så vår ordförande Karina bjöd på god pastasallad.
 
Att dela en måltid tillsammans är på sätt och vis teambuilding i dess allra enklaste (och trevligaste) form. Man delar något tillsammans, man umgås. Och så är det ju gott också.
 
Här sitter Långaryds kyrkoråd och njuter av maten och samtalet. Men snart var tallrikarna undandukade och själva sammanträdet tog sin början. Många och viktiga frågor diskuterades.
 
Vi talade om vår Vänförsamling i San Salvador och hur vi vill arbeta vidare med det. Bland annat driver vår vänförsamling Hoppets hus dit de allra fattigaste kan komma för att få ett mål mat och möjlighet att tvätta sig. Kan kanske långarydsborna stå för kostnaderna under ett antal månader? Kanske med ett månadsgivarsystem? Ska vi ge ut en almanacka till förmån för vår vänförsamling? Idéerna är många, men vi tar gärna emot fler. I kommittén som arbetar vidare med detta ingår Ola och Helen Skoogh, Katarina Åkesson och Karina Johansson - ta gärna kontakt med dem om du har en idé eller vill hjälpa tilll på något annat sätt!
 
Vi talade om vårt nya bygdeblad Sockenbudet. Bland annat konstaterade vi att nästa gång måste vi ha med kontaktuppgifter till kyrkans avlönade medarbetare.
 
Kyrkorådet bestämde sig också för att gå med i Långaryds fiberförening.
 
Så talade vi länge om olika visioner inför framtiden. Hur får vi fler människor att upptäcka hur fantastiskt det är att fira gudstjänst? Hur gör vi gudstjänsterna ännu fantastiskare? Hur får vi fler att vilja engagera sig, vilja vara del av våra verksamheter? Saknas det verksamheter för män i kyrkan?
 
Två konkreta saker kom vi fram till:
- vi ska ha en visionsdag under hösten.
- efter tre kvällsgudstjänster i höst kommer det bli en kvällsmacka med samtal om söndagens texter och predikan, en möjlighet att få ställa de där frågorna som man inte ställer annars och komma med reflektioner så att vi alla kan komma ett steg längre och växa som kristna.
 
Och så var det förstås en massa flams och skämt också. (Vi har väldigt trevligt på våra kyrkoråd, men vi är nog inte det lättaste kyrkorådet att vara ordförande för. Vi är en smula vilda.)
 
Som när vi skulle flytta några kollekter och Karina frågade Berndt: "Hur har vi det med gudstjänsschemat, Rune?"
 
Eller när någons mobil ringde och lät som ett engelskt jakthorn. Ricky började prata om hur lätt det är att hitta en kvint, för det är precis den där tonskillnaden som i en jaktsignal. Och vi lyssnade, nickade och höll med, vi brukar lita på Ricky när det gäller musik. Alla utom JohanneEli, som ju är musikaliskt bildad, och sa: "Va?!" Och så fick Ricky ge med sig - det var inte en kvint, utan en kvart.

Kommentera

Publiceras ej