2 x Stefan den 8 juli

0kommentarer

I söndags var det sommarmusik i Långaryds kyrka. Det var Apostladagen och temat var "Sänd mig".
 
Innan gudstjänsten såg det ut såhär i församlingshemmet, där var det nämligen utsällning av gamla leksaker och fika som Långaryds Norra syförening serverade.
 
Förutom de gamla leksakerna fanns det även olika träföremål som Bertil Holmén visade upp.
 
Två välanvända leksakshästar.
 
Välbevarade och säkert högt älskade dockor.
 
Eva i Fagerhult, som var en av de kaffeserverande syföreningsdamerna.
 
Men fika är inte allt, själen behöver också sin föda. I sommarkvällen gästades vi av "2 x Stefan" - Stefan Wikrén och Stefan Petzén som bjöd på ett program med piano, gitarr och sång. (Och en fantastisk orgelimprovisation.)
 
Stefan Wikrén spelar med stor känsla.
 
Stefan Petzén som har skrivit mycket av den musik som framfördes.
 
En gång när han stod vid Gennesaretsjön och folket trängde på för att höra Guds ord fick han se två båtar ligga vid stranden; fiskarna hade gått ur för att skölja näten. Han steg i den ena båten, som tillhörde Simon, och bad honom att ro ut ett litet stycke. Sedan satte han sig ner och undervisade folket från båten. När han hade slutat tala sade han till Simon: ”Ro ut på djupt vatten och lägg ut näten där.” Simon svarade: ”Mästare, vi har hållit på hela natten utan att få något. Men eftersom du säger det skall jag lägga ut näten.” Och de gjorde så och drog ihop en väldig mängd fisk. Näten var nära att brista, och de vinkade åt sina kamrater i den andra båten att komma och hjälpa till. De kom, och man fick så mycket fisk i båda båtarna att de höll på att sjunka. Då kastade sig Simon Petrus ner vid Jesu knän och sade: ”Lämna mig, herre, jag är en syndare.” Ty han och de som var med honom greps av bävan när de såg all fisken de hade fångat – likaså Jakob och Johannes, Sebedaios söner, som hörde till samma fiskelag som Simon. Men Jesus sade till Simon: ”Var inte rädd. Från denna stund skall du fånga människor.” Då rodde de i land, lämnade allt och följde honom. (Lukas 5:1-11)
 
Himmelske Fader,
som genom apostlarna lät evangelium
nå ut över hela världen,
ge oss mod att bryta upp
och följa Herren Jesus Kristus
för att ed tillit och levande hopp
bygga din kyrka.
I Jesu namn.
Amen

Kommentera

Publiceras ej