På turné med Petter!

0kommentarer

På trettondagen var det en och annan Långarydsbo som valde att fira gudstjänst i vår systerförsamling Unnaryd! Där fick vi lyssna till vackra "christmas carols" framförda av Unnaryds kyrkokör!

Vi som satt i kyrkbänkarna fick också sjunga med i flera av sångerna som finns i vår psalmbok, t.ex. "Dagen är kommen" (ps. 122) och "Gläns över sjö och strand" (ps. 134).

Vår "egen" Petter ledde gudstjänsten och läste bibeltexter som beskrev hela frälsningshistorien.

Och eftersom Petter är Petter så hade han lagt omsorg på att ytterligare förklara och ge bakgrund åt de olika texterna!


Efteråt var det förstås en och annan flicka som ville ha en autograf!
(nåja, det kanske var konfirmander som skulle ha sina kyrkogångsböcker signerade...)


Något man kanske inte alltid tänker på är allt extra arbete kyrkvaktmästarna har med ljuständning och ljussläckning så här i juletid. Vi säger ett stort tack till er för att ni gör våra kyrkbesök extra mysiga och "juliga" så här års!!!

Julkrubban i Unnaryds kyrka.

Nu är julen över och vi går in i en period med lite mer vardag igen. Jag vet inte om ni funderat över Fritidsresors reklam? Där säger Mads Mikkelsen att "livet är inte dagarna som går utan dagarna man minns". Jag håller inte riktigt med honom, eller jag tänker att det kanske handlar om att göra dagarna som går till dagar man minns!

En alldeles vanlig, grå och trist januaritisdag med mycket på jobbet och ett tomt smörpaket i kylskåpet bär också med sig möjlighet till oväntade leenden och några goda ord. Ta vara på det dagen ändå ger och spara det i din tanke eller i en liten anteckningsbok. Även denna gråa, trista tisdag är en del av gåvan LIVET.

Och i vår församling har vi mycket roligt att se fram emot under terminen! I februari får vi till exempel besök från vår vänförsamling i San Salvador! Då kommer det att hända mycket!!

Mer om detta och annat som händer kan du läsa här, i vårt församlingsblad eller i annonser  HP.

Kommentera

Publiceras ej