Syföreningen i Landeryd packar babypaket

0kommentarer

Tisdagen den 21/2 samlades damerna i Landeryds syförening för sin årliga paketering av babypaket!

Inger förevisar hur paketen ska plockas i hop. I varje paket ska finnas en filt, en handduk, fem tygblöjor, en sydd body och en i trikå, korta och långa byxor, en kofta, en mössa, en sparkdräkt, ett par strumpor, en liten påse med hygienartiklar och sist men inte minst en nalle! (Kanske har jag glömt något...)

Elvi och Birgitta funderar på om de glömt något...

Som tur var så fanns en instruktion att tillgå!

Allt som ska ingå i paketet är samlat på den handstickade filten! Observera nallen som nu ska ut på sitt livs resa!

Sedan skulle då filten svepas om alltsammans till ett stadigt paket!

Vår diakon Anna-Karin i färd med att nästa ihop ett av sina paket. Fyra säkerhetsnålar stänger paketet och kan så småningom användas för att hålla ihop tygblöjan på ett litet barn, fiffigt uträknat!

Syföreningsordföranden packar ihop ett av många, många paket!

Maj fokuserar på sin uppgift!

Ingrid kontrollerar att allt finns med i paketet. Lägg särskilt märke till den vackra filten som är virkad av mormorsrutor. Hur många timmars jobb ligger inte bakom den?

En hel säck full med kommande glädje och tröst för många små barn!

Paketen läggs i plastpåsar som i sin tur läggs i säckar! Här är de första av många säckar klara!

Men damerna i syföreningen packade glatt vidare bland staplar av tygblöjor, högar av hemstickade koftor och drivor av små kramdjur!

Alla som på något sätt bidragit tackas varmt. Många har skänkt garn till filtar och koftor. Många har också skänkt begagnade men välskötta kläder och nallar. En del har skänkt tvålar och annat som behövs till ett nyfött barn! Många har skänkt timme efter timme av sin tid.

Årets resultat blev hela 281 paket, en otrolig siffra!! Första året man packade babypaket var år 1998 och då fick man ihop 20 paket. På 15 år har 1830 paket packats av syföreningen!!

Hur många timmars kvinnokraft som gått åt under dessa 15 år går inte att räkna ut men det är kärlek, omsorg och omtanke i kubik.

Paketen körs nu till Erikshjälpens uppsamlingsdepå för vidare distribution ut i världen. Tänk när en ung, nyförlöst fattig mamma öppnar filten och hittar den allra vackraste stickade babykofta där. Och en nalle, och strumpor med små blommor på och en massa annat hon behöver till sitt barn!

Jesus sa: "Det ni har gjort för en av dessa mina minsta, det har ni gjort för mig".

/Karina

Kommentera

Publiceras ej