I söndags kväll fick vi möjlighet att lyssna till gruppen "Vinn" i Långaryds kyrka. Gruppen består av Anna Claesson,  Helene Englund, Jonas Persson och Stefan Liljekvist. De framförde ett fantastiskt och varierande program om kärlek,  vänskap och sommar!
Medlemmarna hör hemma i Refteletrakten. 
I samband med musikgudstjänsten visade Bengt-Åke sin fina, och kompletta, samling av alla församlingsblad som getts ut i vår församling! 
Bengt-Åke hade också med sin stora urklippssamling där det går att läsa om det mesta som hänt i bygden sedan tidigt 70-tal.
Man kunde självklart få en kopp kaffe och lite fika också!
 
/Karina 
Traditionen att planera in en friluftsgudstjänst vid Nissaryds skans på midsommardagen har funnits så länge jag kan minnas! Hur många gånger det varit möjligt att genomföra den just där vet jag inte men det finns fina alternativ i form av logar i Nissaryds by. 
 
Men just denna midsommardag var vädret sådant att en friluftsgudstjänst kändes mycket möjlig!
Flaggan var hissad och folk strömmade till!
Det gäller att vara kreativ när man inte har de vanliga arbetsredskapen. Här ringer Birger i kyrkklockorna genom att slå en sockerkaksform mot en kakburk!
Sven Hagberg ledde gudstjänsten. Just här gör han pålysningar som fanns i mobilen. 
Damerna i Nissaryds syförening hade fixat jättegott fika. Det tackar vi alldeles särskilt för!
Och strax där bakom skansen rinner Nissan genom det bedövande vackra landskapet. 
 
/Karina 
 
När dagen fylls av fågelsång, 
när äng och hagar blommar,
när markens hela rikedom förkunnar
Nordens sommar.
Då spelar skaparen och vi är toner i hans symfoni
av ljud och ljus och färger. 
(Psalm 754)
I söndags, det i kyrkoåret var 2 söndagen efter trefaldighet och temat var Kallelsen till Guds rike, fick vi fira friluftsgudstjänst utanför Yttersjöholms gamla skola. Det var varmt och som ni ser hade många samlats. Några gick till gudstjänsten(som undertecknad), några cyklade(vissa ända från Landeryd), vissa åkte veteranmoped och andra kom med bil. Yngste detagaren, Theo blott 4 månader gammal, kom i vagn.
Flera av deltagarna har gått i skolan och det blev ett kärt återseende av både skolan och skolkamrater.
 
Efteråt bjöd Norra hembygdsföreningen på supersmaskigt fika.
Så gick ytterligare en fin eftermiddag och det får mig onekligen att tänka på psalm 200 vers 4
"Ack är det redan här så skönt på denna jord så ljuvligt grönt, hur skall det då ej bliva i himmelen, där Gud berett vad ingen här i världen sett och ord ej kan beskriva.
Eftersom jag börjar min semester lördagen den 16/6 passar jag redan nu på att önska er en välsignad sommar!
Med vänlig sommarhälsning Mia
 
 
Skriv redan nu in datumen för höstens sopplunch: 27/9, 25/10 och 22/11. Tiden är kl 12 och platsen är Landeryds församlingshem, som vanligt.
Kan du tänka dig att hjälpa till med soppluncherna så hör du av dig till Anna-Karin, för vi behöver bli fler! Hör även av dig till Anna-Karin om du vill hjälpa till med födelsedagsuppvaktningar, hembesök och att dela ut julblommor.
Söndagen den 10 juni firar vi friluftsgudstjänst vid Yttersjöholms skola. Efteråt ordnar Norra hembygdsföreningen så att vi får kaffe. Varmt välkommen!
På söndagsmorgonen samlades vi för att fira pilgrimsmässa i enkelhetens kapell i Långaryds kyrka. (Eller mässa i all hast som den också brukar kallas när den firas på en rastplats under vandringen.
Mia berättade om frälsarkransen som sedan fick följa med på vår vandring! 
Vandringen gick från Långaryds kyrka till Mårås,  den väg som var "kyrkvägen" för dem som bodde i Mårås, Stenshult och Kråkeryd.
Mest dramatiskt under vår vandring blev det när Ingemar Steneteg räddade ett lamm som fallit ner i en brunn där locket glidit av.
Det blev nästan lite bibliskt med paralleller både till den gode herden och Josef som blev slängd i brunnen av sina bröder. .. Nåväl,  allt slutade lyckligt!
När vi passerat Vegaholm stannade vi för fikapaus! 
Detta var en dag (och en sommar!) då man gärna söker sig till skuggan! 
Vi hann också med att gå igenom frälsarkransens alla pärlor. 
Allt är inte ökenvandring även om det ibland kändes så när vi gick genom grustaget vid Vegaholm med gassande solsken i nacken. ..
 
Efter ett par, tre timmar nådde vi vårt mål i Mårås! Därifrån fick vi skjuts tillbaka till kyrkan! 
 
/Karina
 
Om någon av er som var med undrar hur det gick för min pilgrimshund som var lite medtagen så kan jag säga att hon återhämtat sig fint. Det pågick skjutning i Skärshult och det uppskattades inte av Embla som är skotträdd. Då vill hon helst gömma sig under en gran... Detta i kombination med värmen blev lite för mycket.
En sval dusch och en eftermiddag i soffan gör att hon nu är pigg och glad igen!