Pilgrimsvandring

0kommentarer

På söndagsmorgonen samlades vi för att fira pilgrimsmässa i enkelhetens kapell i Långaryds kyrka. (Eller mässa i all hast som den också brukar kallas när den firas på en rastplats under vandringen.
Mia berättade om frälsarkransen som sedan fick följa med på vår vandring! 
Vandringen gick från Långaryds kyrka till Mårås,  den väg som var "kyrkvägen" för dem som bodde i Mårås, Stenshult och Kråkeryd.
Mest dramatiskt under vår vandring blev det när Ingemar Steneteg räddade ett lamm som fallit ner i en brunn där locket glidit av.
Det blev nästan lite bibliskt med paralleller både till den gode herden och Josef som blev slängd i brunnen av sina bröder. .. Nåväl,  allt slutade lyckligt!
När vi passerat Vegaholm stannade vi för fikapaus! 
Detta var en dag (och en sommar!) då man gärna söker sig till skuggan! 
Vi hann också med att gå igenom frälsarkransens alla pärlor. 
Allt är inte ökenvandring även om det ibland kändes så när vi gick genom grustaget vid Vegaholm med gassande solsken i nacken. ..
 
Efter ett par, tre timmar nådde vi vårt mål i Mårås! Därifrån fick vi skjuts tillbaka till kyrkan! 
 
/Karina
 
Om någon av er som var med undrar hur det gick för min pilgrimshund som var lite medtagen så kan jag säga att hon återhämtat sig fint. Det pågick skjutning i Skärshult och det uppskattades inte av Embla som är skotträdd. Då vill hon helst gömma sig under en gran... Detta i kombination med värmen blev lite för mycket.
En sval dusch och en eftermiddag i soffan gör att hon nu är pigg och glad igen!
 

Kommentera

Publiceras ej