Är du en klippa?

0kommentarer

Och jag säger dig att du är Petrus, Klippan, och på den klippan skall jag bygga min kyrka, och dödsrikets portar skall aldrig få makt över den.
(Matt 16:18)
 
En kyrka och en församling kan inte finnas utan människor som engagerar sig och tar ansvar. Vi är levande stenar som tillsammans bygger Kyrkan.
 
Och det är ska man tänka lite särskilt på just i år, för i år är det kyrkoval. Så nu gäller det att fundera på om man tycker att Kyrkan är viktig. (Här på bloggen kan du se en liten del av det vi har gjort i Långaryds församling!) Tycker man det så ska man engagera sig och stå med på en lista i valet.
 
Kl 18 på Skärtorsdagen ska vi träffas i Långaryds församlingshem och fundera på vilka vi vill ha med på vår lista i valet till Kyrkofullmäktige. (Det är inte ett särskilt tungt uppdrag eftersom man bara träffas ungefär två-tre gånger om året.) Sedan utser Kyrkofullmäktige Församlingsråd (det som fram till detta val har hetat kyrkoråd) och Kyrkoråd (det som hette Kyrkonämnd innan).
 
ALLA BEHÖVS, SÅ FUNDERA OM DU KAN BIDRA MED LITE AV DIN TID!
 
När vi ska bygga församlingen räcker det inte med stora klippor, det behövs mindre stenar och murbruk för att hålla samman det hela. Så engagera dig! Utan dig blir det hål i väggen.
Kyrkoval,

Kommentera

Publiceras ej