Kungen och drottningen hälsar på i Landeryd

4kommentarer

Kung Jesus är förstås med oss alla dagar, men idag på förmiddagen var även Sveriges kung med oss en stund i Landeryd. För det mesta håller vi oss till att skriva om kyrkans verksamhet här på bloggen, men idag gör vi ett undantag.
 
Ganska precis kl 10.30 svängde Kungens buss in vid Eson Comfort i Landeryd. Man kan förstås tycka att det är lite tråkigt att Kungen ska behöva åka buss.
 
SÄPO åkte däremot svart Audi.
 
Det fanns en del journalister på plats - här ser vi Johan T Lindwall, hovreporter på Expressen.
 
Och här har vi Petter H Bäckman, hovreporter på Sockenbudet och Långaryds församlingsblogg.
 
Fler journalister. Har vi inte helt fel, så fanns tysk TV på plats i Landeryd.
 
Varför kungaparet valde att komma till Landeryd kan man fundera på, men en anledning är säkert att Per Dahlström fyller år idag. Grattis Per!
 
Här ser vi Majestäterna i den starka vårsolen i Landeryd. (foto: Marie Holmquist, som hade placerat sig strategiskt bakom en grupp skolbarn med blommor - barn med blommor är ett bra sätt att locka till sig Drottningen.)
 
Här får Kungen och Drottningen fler blommor.
 
Och sedan fick Kungen hälsa på Bertil Larsson som dagen till ära hade plockat fram både A-forden och knackabulten. (Vet ni inte vad knackabult är så får ni slå upp det i Långarydsdialekten!)
 
Kyrkorådets orförande Karina Johansson fick också hälsa på Bertil.
 
Så var kungaparet framme vid stationen. Och efter att ha samspråkat lite med lokförarna klev de på tåget och åkte vidare mot Torup.
 
Text och bild: Petter H Bäckman, hovreporter.
Kungen, Landeryd,

4 kommentarer

Bo Gunnar Åkesson

04 Apr 2013 15:50

Utmärkt reportage Petter eller ska du kallas Galapetter numera? Saknade endast kommentarer om drottningens kläder och kungabarnens ev otroheter/ nya partners/ fester/ olyckliga kärlekar/ nya frisyrer/ osv osv....men det var skönt vi slapp det...finns ju i skvallerblaskorna

Dorothea Nilsson

04 Apr 2013 16:54

hej Petter Hovreporter
jättebra artikel och så bra bilder! Det var ju mycket folk i Landeryd och välkomnade Kungaparet!
Fin skriven!
Dorothea Nilsson

Karina

04 Apr 2013 19:33

Ha ha, GalaPetter var ju riktigt roligt! Håller med övriga kommentatorer, tröttnar du på församlingsassistentandet så kan du kolla med Se & Hör! De skulle kunna ha användning för en reporter av din kaliber!

Karina igen...

05 Apr 2013 08:12

Efter att ha sett motsvarande bild i HP förstår jag nu att det ju är vår alldeles egen kyrkvaktmästare Bosse Ljungkvist som står alldeles intill drottningen och småpratar med henne på sista bilden!

Kommentera

Publiceras ej