Romresa med UMIV

0kommentarer

Hej! Jag är en av de ca 50 ungdomarna som åkte med på resan till Italien med Unga Medarbetare I Västbo 27/4-5/5. Så därför tänkte jag gästblogga lite och visa lite bilder på sevärdheterna och annat som vi upplevde.
Vi började åka vid lunchtid och den stora bussen var full med folk. Bron till Danmark och sedan båt till Tyskland för att sedan spendera natten i bussen medans de körde igenom Tyskland och en bit av Österrike. Landskapet var jättevackert och vi stannade på en rastplats för att äta frukost.

Efter ytterliga några timmar på bussen var vi påväg upp till Örnnästet, men det var fortfarande snö på vägen så vi kunde inte åka ända upp. Så istället besökte vi ett museum med dokumentation från andra världskriget och vi gick även ner i en bunker.


Därefter åkte vi till ett stort badhus utanför Salzburg och badade och solade i 30 grader och sol.
Efter natten på ett hotell i Salzburg hade vi en dag av turistande i staden. Vi tittade runt på torgen, gatorna och små affärer.
Bland annat var vi inne i äggaffären, en hel butik full med urblåsta och handmålade ägg!


Vi tittade också i några vackra kyrkor...


...och var utanför Mozarts GeburtsHaus. En del av gänget åkte även upp till en stor borg och fick en guidad tur där.
Vi tittade också på en kyrkogård i Salzburg och märkte att de skiljer sig ganska mycket från kyrkogårdarna här hemma. Här ovan var kyrkogården med både små "rum" med gravar men även vanliga gravstenar. Längst upp syns borgen.

Hela dagen därpå åkte vi buss mot Rom och var framme på kvällen.
Vår första dag i Rom spenderades med att kika runt på gamla delen av Rom, titta på triumfbågar och Roms "skrytbygge" som gjordes till minne av en kejsare.



På eftermiddagen hälsade vi på Lisa-Marija på Heliga Birgitta kolstret och fick fråga henne om klosterlivet och fick en liten rundvandring.

Nästa dag var det dags att besöka Vatikanen och på morgonen köade vi utanför för att komma in till Petersplatsen och se påven.


Vi satt otroligt nära och hade utmärkta platser i solen!

Sedan fick vi gå in i Peterskyrkan. Helt fantastisk kyrka!

Dagen därpå hann vi med väldigt mycket. Vi var nere i Katakomberna och firade mässa där...
 
...och sedan bar det av mot Colosseum...

...Pantheon...


...spanska trappan...

...och Fontana di Trevi. Vilka ställen!

Dagarna gick på tok för fort och den var en underbar resa! Vi åkte buss hem hela nästa dag och stannade i Tyskland på hotell en natt för att sedan åka hela vägen hem dagen därpå.
En resa jag sent kommer glömma!
/Jenny Holmén

Kommentera

Publiceras ej