3XT den 25/2

0kommentarer

I går var det dags för terminens första 3XT och vi samlades i Långaryds församlingshem där vi enligt programmet skulle få möta en hemlg gäst!
Och det var minsann inte en utan två hemliga gäster som var på plats, nämligen Eva och Svante Annerhult från Smålandsstenar.
De berättade om sitt stora engagemang i organisationen HBE (Hopp för barn i Etiopien)som är en stödförening för Win souls for God och Hope for children in Ethiopia.
Eva och Svante visade bilder från sina resor i Etiopien och de berättade varmt och kärleksfullt om de människor de fått möta där!
 
Eva och Svante hade med lite fint hantverk till försäljning, bland annat de allra skiraste sjalar man kan tänka sig och som vävts av pojkar i Etiopien. Pojkar som med hjälp av organisationen får sin egen vävstol och som på så sätt kan bli självförsörjande.
Eva sålde även dessa underbara sadelskydd som hon själv sytt. Självklart går behållningen till arbetet i Etiopien!
Och så fick vi förstås lite gott fika också! Inget 3XT utan en kvällsmacka!
 
Blir du nyfiken på det arbete som Eva och Svante Annerhult berättade om och vill veta mer eller hjälpa till så gå in på HBE:s hemsida www.hbe.nu
 
Jag kan heller inte låta bli att avslöja att Eva och Svante får besök från Etiopien i maj. Då är det så fantastiskt att dessa afrikanska vänner också kommer att besöka vår församling och spela och dansa för oss!
 
/Karina
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej